Αρχική Συνεντεύξεις-Γνώμες Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά

Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Του Θοδωρή Βγενή

Δεν ονομάζεται σήμερα το συγκεκριμένο υπουργείο ‘’Εργασίας’’ κατ’ ευφημισμόν, όπως ήταν άλλοτε. Δεν υποδύονται τα στελέχη του κάποιον άλλο ρόλο, εκτός από αυτόν που έχουν κληθεί να υπηρετήσουν. Δεν διαπνέεται από μια αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική σήμερα το κατεξοχήν αρμόδιο υπουργείο, που έχει σαν στόχο να προάγει και να εξασφαλίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Το αδιάληπτο ενδιαφέρον και η συνεχής μέριμνα για τα συσσωρευμένα προβλήματα των εργαζομένων, σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται, αποτυπώνονται και στην προ ημερών εξαγγελία για την επιδότηση των 13.400 εργαζομένων και την κατά περίπτωση δυνατότητα εξειδίκευσης τους σε κάποιο άλλο αντικείμενο, προκειμένου να απεγκλωβιστούν από τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σήμερα.

Ας μην μας διαφεύγει ότι οι συνθήκες στη χώρα μας δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές για να υλοποιήσει η Κυβέρνηση σε όλο τους το εύρος τις φιλολαϊκές πολιτικές που επιδιώκει.  Η υπουργός, αλλά και τα υφυπουργεία εργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης καταβάλουν σε καθημερινή βάση κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούν στις αγωνίες και τις ανάγκες των πολιτών. Ανάγκες, που λόγω της ύφεσης και των μνημονιακών πολιτικών, έχουν μεγεθυνθεί σε τέτοιο βαθμό που οι εργαζόμενοι αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Τέλος, δεν υπάρχει καμιά ποιοτική συγγένεια του υπουργείου Εργασίας των παρελθόντων ετών -εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων – με το σημερινό εργαστήριο επίλυσης προβλημάτων και προστασίας των δικαιωμάτων του εργατικού κόσμου.

 

Ο Θοδωρής Βγενής είναι υπεύθυνος του ενθέτου Εργασια+, το οποίο κυκλοφορεί κάθε Τρίτη με την εφημερίδα “Έθνος” και οικονομικός συντάξης στο Open.