Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Τα Πόθεν Έσχες του Ανδρέα Πάτση ζητάει ο Οικονομικός Εισαγγελέας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Οικονομικός Εισαγγελέας, Χρήστος Μπαρδάκης, ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής τα Πόθεν Έσχες του βουλευτή Ανδρέα Πάτση προκειμένου να διερευνήσει σε πρώτη φάση, εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης από μέρους του αξιόποινων πράξεων όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Eπιτροπή Πόθεν Έσχες: Ανακρίβειες και παραλείψεις στις δηλώσεις του Ανδρέα Πάτση
Νέα στοιχεία στη υπόθεση αποπομπής του Ανδρέα Πάτση από τη Νέα Δημοκρατία, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες υπάρχουν ανακρίβειες και παραλείψεις στις φορολογικές δηλώσεις του 2022, ενώ παράλληλα όπως διατείνεται η υπηρεσία η έρευνα είναι διαρκής και παρατείνεται όταν προκύπτουν νεότερα στοιχεία.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως ενημέρωσε τη Διάσκεψη των Προέδρων ο Θανάσης Μπούρας, πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, οι ορκωτοί λογιστές έχουν ήδη ξεκινήσει τον έλεγχο, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα τουλάχιστον μιας εβδομάδας, με την επιτροπή να έχει ζητήσει περισσότερες από μια φορές διευκρινήσεις στο πόθεν έσχες του.

Οι ποινές τις οποίες αντιμετωπίζει ο Ανδρέας Πάτσης

Ο κ. Πάτσης έρχεται αντιμέτωπος με το ζήτημα της συμμετοχής του σε εξωχώριες εταιρίες (στο πόθεν έσχες του έχει δηλώσει τρεις στην Κύπρο) που βάσει νόμου θεωρείται ασυμβίβαστη δραστηριότητα.

Ειδικότερα, πρόκειται για ρύθμιση που ισχύει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010, άλλαξε επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν και αντικαταστάθηκε από τις «φορολογικά συνεργάσιμες» χώρες, αλλά αντικαταστάθηκε εκ νέου με τροπολογία, μετά από σφοδρές αντιδράσεις. Η δε ποινή που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις αφορά σε τουλάχιστον 2 έτη φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο ως 500.000 ευρώ.

Η καταγγελία το 2019 και οι συνεχόμενες παραλείψεις

Το Γραφείο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες αναφαίρει πως «κατά τον έλεγχο του συγκεκριμένου υπόχρεου, μετά από καταγγελία για τη χρήση του έτους 2019, εντοπίστηκαν από τον αρμόδιο ορκωτό λογιστή που διενήργησε τον έλεγχο στη δήλωση ανακρίβειες στην καταγραφή των συμμετοχών του και μη δηλωθείσα επένδυση, οι οποίες συμπληρώθηκαν καθώς προσκομίστηκαν τα απαραίτητα παραστατικά στις εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις του που έγιναν αποδεκτές από την Επιτροπή, κατόπιν εισήγησης του ανώτατου δικαστικού λειτουργού που χειρίστηκε την υπόθεση.

Τέλος, όπως επισημαίνει το Γραφείο, δεδομένης της ύπαρξης παραλείψεων εκ μέρους του και στις επόμενες δηλώσεις του που βρίσκονται τώρα υπό έλεγχο και ειδικότερα αυτές του 2020, ο έλεγχος του περιεχόμενου των δηλώσεων του συνεχίζεται, ενώ μάλιστα μετά από εντολή του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης επισπεύδεται.

Διαβάστε ακόμη:

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Έρχονται 73 προσλήψεις στον Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων – Δείτε την προθεσμία

Με 73 προσλήψεις θα καλύψει τις άμεσες εποχικές ανάγκες...

Ενημερωτικό Δελτίο

Στο Νέο Δελχί ο Πρωθυπουργός – Συνάντηση  με τον Ναρέντρα Μόντι

Στο Νέο Δελχί ο Πρωθυπουργός – Συνάντηση  με τον Ναρέντρα Μόντι Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ινδό ομόλογό του Ναρέντρα Μόντι και θα ακολουθήσουν...

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το νέο ποινικό κώδικα

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το νέο ποινικό κώδικα Με βελτιωτικές αλλαγές τις οποίες ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, και δεσμεύτηκε ότι...

Άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις άδειας διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών

Άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις άδειας διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών Στον "αέρα" του διαδικτύου είναι από σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων των πολιτών τρίτων...

«Ο αγώνας θα συνεχιστεί» – Οι αγρότες έστειλαν το μήνυμά τους στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας

«Ο αγώνας θα συνεχιστεί» Οι αγρότες έστειλαν το μήνυμά τους στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας «Εάν δεν δοθούν λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ο...