Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Τα πολιτικά φλερτ και η σφαγή στο…κανάλι

Καλή χρονιά με υγεία. Η στήλη επέστρεψε με σπαρταριστό ρεπορτάζ. Με πολιτικά φλερτ και συγκρούσεις μεγατόνων σε μεγάλο τσάνελο της χώρας. Και τα λέει…δημοσίως.

Πάμε πρώτα στα πιο ανάλαφρα πριν μπούμε στα βαριά πολιτικά. Ένας καλός μου φίλος βλέπει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα τακτικές επισκέψεις μιας ιδιαιτέρως γνωστής δημοσιογράφου στο πολιτικό γραφείο ενός μέχρι πρότινος ισχυρού πολιτικού άνδρα. Το γραφείο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, κοντά σε κεντρικό δρόμο που έχει…άρωμα από Ρουμανια.

Η πιάτσα βοά ότι δύο ισχυρά πολιτικά πρόσωπα έχουν αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς μεταξύ τους το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μετριοπαθεις πολιτικοί και οι δύο με καλό πρόσωπο στην κοινωνία και την πολιτική. Δυστυχώς δεν μπορούν να χαρούν τον έρωτα τους γιατί υπάρχουν άλλες δεσμεύσεις. Τους θέλει και τους δυό που λεει και τα λαϊκό άσμα.

Δύσκολη αρχή για τον νέο Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα. Η πρωτη επίσημη εμφάνιση δεν πήγε καλά.Η αλλαγή του χρόνου είχε…θεματάκια.

Το φιάσκο με τις σημαίες τις Παλαιστίνης που κατέκλυσαν την πλατεία Συντάγματος έφερε σοβαρές αντιδράσεις. Μαθαίνω δε ότι υψηλόβαθμα στελέχη απο το Κεντρικό Ισραηλιτικο Συμβούλιο της Ελλάδος εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για το συμβάν της 31ης Δεκεμβρίου αλλά και για την… χαλαρή (τουλάχιστον) στάση του νέου Δημάρχου. Η αλήθεια είναι ότι δεν ειναι πρέπον να αφήνεις εν μέσω μιας μεγάλης γιορτής να ανεμίζουν παλαιστηνιακες σημαίες ή τουλάχιστον δεν τις αφήνεις καθ’ολη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Υπάρχουν πάντα δύο πλευρές σε ένα νόμισμα και εδώ η πλευρά των φίλων μου Ισραηλινών της Αθήνας έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Φουλ πρόγραμμα θα έχει στην Κωνσταντινούπολη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος θα παραστεί στη γιορτή των Θεοφανίων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ επιχειρείται λένε πηγές μου στην Κουμουνδούρου ραντεβού και με το αντίπαλο δέος του Ερντογάν, τον Εκρέμ Ιμάμογλου. Σημειώστε ότι στα ίδια μέρη με τον λαμπερό Στέφανο θα βρεθεί και ο Νίκος Ανδρουλάκης..

Να δώσουμε και μια τζούρα από media. Εμφυλιοπολεμικές λένε οι παρέες μου ότι είναι οι συνθήκες μέσα στο καναλάκι. Τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη του καναλιού δεν τα βρίσκουν πουθενά. Δεξιά λέει ο ένας, αριστερά ο άλλος. Πράσινο ο ένας, κόκκινο ο άλλος. Δεν μιλιούνται καν, ενώ τα..κοινά που έχουν είναι αρκετά. Η σχέση τους δεν θα φτιάξει. Ο ένας είναι σωστός και κύριος, μετρημένος και προσγειωμένος. Ο αλλος εχει καβαλήσει το καλάμι και πάει.

Κατ’ επέκταση θα συνεχίσουν να αλλάζουν διάδρομο οταν βλέπονται. Και το πρόβλημα είναι ότι το κτίριο δεν έχει και πολλούς διαδρόμους. Θέλοντας και μην βρίσκονται.

Σε κάθε περίπτωση ο ένας είναι αρκετά ισχυρότερος και οι διαδρομιστές λένε οτι στο τέλος θα πάρει όλο το…χαρτί και θα τον στείλει στο σπιτάκι του.

Διαβάστε ακόμη:

Αρχηγική εμφάνιση Τεμπονέρα: «Είναι η ώρα των νόμιμων ιδιοκτητών του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο κατάμεστο κλειστό...

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Ενημερωτικό Δελτίο

“Δημοσίως”: Ο άσσος “πληρώνει” στη μάχη της Αθήνας

Η παρασκηνιακή στήλη που τα λέει...δημοσίως «Δημοσίως» Άσσος Μαθαίνω ότι υπάρχει προβληματισμός στο δημοτικό στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τσουλάει το κάρο και αυτό αποτυπώνεται σιγά -...