Τα επόμενα βήματα της της ΝΔ μετά τη μάχη στη Βουλή, σε ολική αλλαγή ατζέντας χωρίς βεβιασμένες κινήσεις, επικεντρώνει πλέον όλες τις δυνάμεις της η κυβέρνηση.

Δεν ξεχνάμε την υπόθεση των Τεμπών, αλλά δεν σερνόμαστε πίσω από την τοξική ατζέντα της αντιπολίτευσης είναι οι οδηγίες του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τα γαλάζια στελέχη.

Στόχος είναι να μπουν βαθιά στα ζητήματα της καθημερινότητας. Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο, από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 830 ευρώ.

«Είναι μια απόφαση που στηρίζει το εισόδημα, αλλά δεν επιβαρύνει τόσο το κόστος παραγωγής, βάζοντας σε κίνδυνο τη μείωση της ανεργίας. Και βέβαια, είναι πολύ σημαντικό η αύξηση αυτή σε καμιά περίπτωση να μην οδηγήσει -και πιστεύω ότι κινείται στο επίπεδο που αυτό δεν θα συμβεί- νέες προσδοκίες σχετικά με τον πληθωρισμό από εδώ και στο εξής», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Ο νέος βασικός μισθός ξεκλειδώνει αυξήσεις σε 18 επιδόματα, μεταξύ αυτών, το επίδομα ανεργίας και το επίδομα μητρότητας ενώ συμπαρασύρει προς τα πάνω και τα ύψη των τριετιών που έχουν «ξεπαγώσει» έπειτα από 12 χρόνια. Διακηρυγμένος στόχος άλλωστε είναι μέχρι το τέλος της 4ετίας ο κατώτατος μισθός να φθάσει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1500 ευρώ.

«Ανακουφίζει σίγουρα τους εργαζόμενους, δίχως όμως -είναι κάτι το οποίο το συζητήσαμε εκτενώς με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία- να θίγει, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, τις αντοχές της οικονομίας και την ανταγωνιστικότητα των ίδιων των επιχειρήσεων», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε πολιτικό επίπεδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εμφανές ότι θέλει να μελετήσει με ηρεμία τα νέα δεδομένα και θα λάβει όπως λέγεται τις αποφάσεις του τις επόμενες μέρες. Τα κενά που δημιουργήθηκαν μετά τις παραιτήσεις των Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου θα καλυφθούν με εσωτερική αναδιάταξη η οποία δεν θα προσλάβει χαρακτήρα ανασχηματισμού και κατά πάσα πιθανότητα χωρίς να μετακινηθούν υπουργοί από τα πόστα που κατέχουν σήμερα.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις