Η Ματίνα Παγώνη πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), αναφερόμενη στις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στην αγορά χθες, τόνισε ότι «τα αποτελέσματα της χθεσινής κίνησης στην αγορά θα τα δούμε σε 15 ημέρες».
Η ίδια σημείωσε ότι τα νοσοκομεία δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τους ασθενείς με κορονοϊό αλλά και τους ασθενείς που χρειάζονται μονάδες εντατικής θεραπείας, που είναι χειρουργημένοι και βαριά περιστατικά.
«Πρέπει να κάνουν χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες και πρέπει να μπει διάγνωση στην ασθένεια που έχουν. Γι αυτό υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία», δήλωσε η κ. Παγώνη.
Τόνισε, επίσης πως εάν εφαρμοστούν τα μέτρα από όλους τότε θα μπορούμε μετά από 15-20 ημέρες να ξεκινήσουμε μια ευθεία και μετά σταδιακή μείωση των κρουσμάτων.
Τέλος, δήλωσε πως ο κορωνοϊός δεν φεύγει και μετά το εμβόλιο, «θα είναι εδώ όπως και οι υπόλοιποι ιοί».