Αρχική Πολιτική Τ. Θεοδωρικάκος: Θέμα πολιτισμού να μπει τέλος στον χουλιγκανισμό

Τ. Θεοδωρικάκος: Θέμα πολιτισμού να μπει τέλος στον χουλιγκανισμό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στον χουλιγκανισμό στην Ελλάδα

«Ζήτημα τιμής» χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκος, την ολοκλήρωση από την ΕΛΑΣ της έρευνας για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. «Ήδη υπάρχει μια σύλληψη, η εικόνα που έχω είναι πως υπάρχουν πολύ σημαντικά στοιχεία. Θα βρεθούν όλοι οι ένοχοι και θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη» διεμήνυσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε, δε, ως «ασύλληπτη τραγωδία για την Θεσσαλονίκη και για την οικογένεια του» την δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

«Θέλω να είναι βέβαιοι όλοι όσοι μας παρακολουθούν ότι η Αστυνομία και ξέρει και μπορεί να κάνει την δουλειά της, όπως και την κάνει» πρόσθεσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος αναφέρθηκε στην οπαδική βία λέγοντας ότι «οφείλουμε μια υπόθεση που για δεκαετίες είναι μια υπόθεση βίας και ανομίας, ο οπαδικός χουλιγκανισμός, να βάλουμε ένα τέλος. Δεν μπορεί να αισθάνεται κανείς καμία απειλή συμμετέχοντας σε δραστηριότητες όπως ένας αγώνας ποδοσφαίρου ή μπάσκετ».

«Είναι θέμα πολιτισμού και ανθρωπιάς για την ελληνική Πολιτεία και την κοινωνία να μπει τέλος σε αυτόν τον χουλιγκανισμό. Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες. Κανένα πολιτικό κόστος δεν μπορεί να σκέφτεται κανείς όταν μιλάμε για θάνατο και μάλιστα θάνατο νέων παιδιών. Θα κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε, αλλά θα χρειαστούμε σε αυτό την βοήθεια των ΠΑΕ και των ΚΑΕ, αλλά και των πολιτών. Σύντομα θα δείτε κινήσεις σε αυτό το θέμα», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.