Αρχική Υπουργεία Τ. Πετρόπουλος: Το ν/σ για την προστασία των εργαζόμενων δεν αφήνει παλιά...

Τ. Πετρόπουλος: Το ν/σ για την προστασία των εργαζόμενων δεν αφήνει παλιά προβλήματα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Οι σημερινές διατάξεις που εισάγουμε, σε καμία περίπτωση δεν αφήνουν παλιά προβλήματα που πρέπει να ξαναβλέπουμε και να επιλύουμε» τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, κατά την τοποθέτησή του επί του νομοσχεδίου για την προστασία των εργαζόμενων, που ψηφίστηκε σήμερα.

Ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στην αποσύνδεση της ασφάλισης από την ιδιότητα, προσθέτοντας ότι αποσυνδέεται η ασφάλιση από την ιδιότητα, ώστε καθένας να καταβάλει εισφορές, όταν πραγματικά έχει δραστηριότητα.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «η εξαγορά των πλασματικών ετών προαιρετικής ασφάλισης που ήταν στην πέμπτη ασφαλιστική κατηγορία, πήγε στο μισό ως κόστος για τους αγρότες, από 1.800 ευρώ σχεδόν είναι 900 ευρώ και πάνω σε αυτήν τη βάση των 900 ευρώ οι αγρότες εξαγοράζουν τα πλασματικά έτη, για να έχουν επιτέλους και αυτοί, μαζί με την εθνική σύνταξη, ισονομία και ένα καλύτερο επίπεδο αξιοπρεπών συντάξεων».

Ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι, με τις διατάξεις που προωθούνται, χορηγούνται οι συντάξεις στους φυλακισμένους. «Διότι αποτελούσε μεσαιωνική αντίληψη να καταργείς αυτό το δικαίωμα σε κάποιον που ήδη βρίσκεται σε δυσμενή θέση, όντας φυλακισμένος, μία μεσαιωνική αντίληψη που καταργείται και χορηγείται πλέον σύνταξη και στους φυλακισμένους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Καθιερώνουμε το απαράγραπτο στη λήψη της σύνταξης, που με τις διατάξεις τις οποίες εσείς υπηρετούσατε, παραγράφονταν, αν περνούσαν τρία χρόνια από την ημέρα που δημιουργούνταν τα δικαιώματα για τη λήψη αυτών των συντάξεων» συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.