Για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας, μίλησε ο κ. Τάσος Γαϊτάνης, Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, στο ραδιόφωνο του ALPHA 98,9 και στους δημοσιογράφους Β. Γιακουμή και Ε. Σπυροπούλου.

Αρχικά ο κ. Γαϊτάνης αναφέρθηκε στην πρόταση του κ. Τσίπρα για την άρση των πατεντών καθώς και στην αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της πανδημίας. Τόνισε ότι η άρση των πατεντών είναι μια σωστή ιδέα που όμως αφορά το μέλλον και πως σήμερα στην πατρίδα μας γίνονται 100.000 εμβολιασμοί καθημερινά.

Σημείωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια κάνει λόγο για την ανάγκη απελευθέρωσης της πατέντας, δηλαδή τη μαζική διάθεση των εμβολίων στον πληθυσμό, και από την άλλη όταν τα εμβόλια διατίθενται μαζικά, μιλά για “ξεστοκάρισμα”. Πρόσθεσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι στιγμής δεν έχει συμβάλλει εποικοδομητικά στη διαχείριση της πανδημίας και έφερε ως απόδειξη τη χθεσινή δήλωση της κυρίας Αχτσιόγλου που είπε πως για το ΣΥΡΙΖΑ η πανδημία είναι μια ευκαιρία. «Για όλους εμάς η πανδημία είναι μια δοκιμασία και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να την ξεπεράσουμε», σχολίασε χαρακτηρίστηκα.

Σε σχέση με τα εργασιακά εξήγησε ότι η κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση περί απελευθέρωση των απολύσεων είναι άλλος ένας μύθος. Σημείωσε ότι το νέο νομοσχέδιο θα εισάγει την ψηφιακή κάρτα εργασίας και θα δίνει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο εάν επιθυμεί να συνεννοηθεί με τον εργοδότη του ώστε να δουλέψει κάποιες εβδομάδες περισσότερο και κάποιες λιγότερο, διατηρώντας όμως το 40ωρο και το 5ήμερο σε βάθος 6μήνου. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να αφήσουμε ένα νόμο του 1982 να ρυθμίζει την αγορά εργασίας που έχει αλλάξει από τότε, τόνισε. Κατέληξε λέγοντας ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ οι ελαστικές μορφές εργασίας κυριάρχησαν στην Ελλάδα.