Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας για τους πλειστηριασμούς

Τη συγκρότηση επιτροπής για τη σύνταξη πρότασης σχετικά με τους πλειστηριασμούς λόγω οφειλών σε δήμους, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας στη σημερινή του συνεδρίαση. Την πρόταση αυτή θα καταθέσει και στην κυβέρνηση για να τη νομοθετήσει.

Στη συζήτηση που διεξήχθη, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ρήγας Αξελός, ζήτησε ενόψει την έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, την προστασία δημοτών που οφείλουν μικρά ποσά, και όπως και ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Στέλιος Λάμπρου, να προβαίνει ο δήμος σε όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την είσπραξη από μεγαλοοφειλέτες.

Από πλευράς δημοτικής αρχής, οι αντιδήμαρχοι Εύα Κοντοσταθάκου και Γιώργος Μπρούλιας υπογράμμισαν ότι ο δήμος δεν έχει προβεί σε κανέναν πλειστηριασμό όλα αυτά τα χρόνια, τόνισαν ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να τροποποιηθεί ο σχετικός νόμος, ενώ επισήμαναν πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου είναι υποχρεωμένες να τον εφαρμόζουν, διαφορετικά τα στελέχη τους είναι υπόλογα.

Επίσης, ο αρμόδιος διευθυντής επισήμανε ότι για τον κάθε ένα ξεχωριστά από τους εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες προς το δήμο της Αθήνας, ανεξαρτήτως ποσού, έχει εικόνα ο επίτροπος, ο οποίος ελέγχει απευθείας την υπηρεσία για το τι πράττει.

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Καρκίνος του δέρματος: Δωρεάν δερματολογικός έλεγχος στην Αθήνα

Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες μορφές καρκίνου παγκοσμίως, γι'αυτό αποτελεί ζωτική σημασία η διάγνωση του.

Σέρρες: Νεαρός απειλεί και επιτίθεται σε εργάτες καθαριότητας

Ο νεαρός εξοργίστηκε και χτύπησε το μηχάνημα καθαριότητας με γροθιές, απειλώντας παράλληλα με μήνυση.

Τοποθέτηση Κώστα Μπακογιάννη στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο

Ο Κώστας Μπακογιάννης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, προειδοποίησε για τις συνέπειες της ακυβερνησίας σε έναν Δήμο του μεγέθους της Αθήνας.

Καταγγελία για επίθεση Αντιδημάρχου του Δήμου Ζωγράφου σε υπαλλήλους της υπηρεσίας του

Επίθεση σε εργαζόμενους του Δήμου Ζωγράφου από αντιδήμαρχο καταγγέλει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία των υπαλλήλων στο Δήμο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην ανακοίνωση...