Αρχική Υπουργεία Σύσκεψη υπό Κικίλια: Ανησυχία για αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία

Σύσκεψη υπό Κικίλια: Ανησυχία για αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Κορονοϊός

Αύξηση παρουσιάζουν την τελευταία εβδομάδα οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Αττικής όπως αποτυπώθηκε στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μέσω τηλεδιάσκεψης στο υπουργείο Υγείας, σε συνδυασμό μάλιστα με την πιθανότητα τρίτου κύματος της πανδημίας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, από τις εισαγωγές σε 455 απλές κλίνες την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα Δευτέρα είναι καλυμμένες 547 απλές κλίνες Covid 19, ενώ καθημερινά έχουμε πλέον 50-80 νέες εισαγωγές ασθενών Covid στα νοσοκομεία της Αττικής.

Στο υπουργείο Υγείας υπάρχει προβληματισμός για την εικόνα της Αττικής, ιδίως αν συνεχιστούν οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη πιθανή διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού.

Όπως επισημάνθηκε αν συνεχιστεί αυτή η αυξητική πορεία, τότε θα χρειαστεί ενίσχυση του συστήματος υγείας, που δέχεται πίεση.

Στη σύσκεψη υπό τον Βασίλη Κικίλια μετέσχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Μίνα Γκάγκα, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, η Πρόεδρος του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) Δάφνη Καϊτελίδου, ο Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) Δήμος Μπαρτσώκας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.