Δευτέρα, Μάιος 23, 2022
Αρχική Υπουργεία Σύσκεψη τώρα Τσιόδρα, Κικίλια, Χαρδαλιά, Αρκουμανέα με Μητσοτάκη

Σύσκεψη τώρα Τσιόδρα, Κικίλια, Χαρδαλιά, Αρκουμανέα με Μητσοτάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 13.30 θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Οπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρωθυπουργός, ενημερώθηκε ήδη από χθες, όταν βρισκόταν στο Ισραήλ, για τα νέα στοιχεία και αποφασίστηκε η σύγκληση της σημερινής σύσκεψης.

Εισήγηση Κικίλια για καθολικό lockdown στην Αττική 

Το πρωί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας δήλωσε στο ΟPEN, πως αν και σήμερα τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι καλά, η εισήγησή του θα είναι ένα καθολικό lockdown στην Αττική.

«Την περίοδο 24/1-3/1 είχαμε σημαντική αύξηση στις ηλικίες 0-9 και στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουμε 71% κατειλημμένες ΜΕΘ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 62%. Πλέον έχουμε σύνολο 1.899 νοσηλευόμενους με Covid-19, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 1.594. Δίνουμε μάχη με το χρόνο, μέχρι να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού. Η εικόνα η δική μου, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως αν και σήμερα τα στοιχεία είναι ίδια, ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό οριζόντιο μέτρο. Ενα lockdown τύπου Μαρτίου που μπορεί να φέρει σύντομα αποτελέσματα και να μαζέψει την κατάσταση. Αυτό θα εισηγηθώ στην επιτροπή» περιέγραψε, ο υπουργός, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open.

Ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε πως οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και καθίσταται έτσι αναπόφευκτο το ολικό lockdown στην Αττική.

“Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα” τόνισε.

“Η επιτροπή κάνει καλά την δουλειά της και εισηγείται σωστά με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα” σημείωσε. “Όλες οι χώρες πηγαίνουν σε μέτρα. Μέτρα λαμβάνονται για να περιοριστεί η Covid και σταδιακά ξανανοίγουν. Αυτό γίνεται σε αυτή την πανδημία” πρόσθεσε.