Αρχική Ελλάδα Σύροι διακινητές προσφύγων με εξάρτυση sniper

Σύροι διακινητές προσφύγων με εξάρτυση sniper

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι τρεις Σύροι διακινητές που προωθούσαν πρόσφυγες στη χώρα μας μέσω Τουρκίας ήταν έτοιμοι για όλα – Τι εντόπισαν πάνω τους οι αστυνομικοί

Αρματωμένοι σαν «αστακοί» ήταν 3 διακινητές προσφύγων που συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα, φέροντας οπλισμό που παραπέμπει σε ελεύθερο σκοπευτή, καθώς πάνω τους βρέθηκε μέχρι και εξάρτημα σκόπευσης πιστολιού, τύπου laser.

Οι τρεις Σύροι διακινητές που προωθούσαν πρόσφυγες στη χώρα μας μέσω Τουρκίας ήταν έτοιμοι για όλα. Σύμφωνα με το βούλευμα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας που εκδόθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2020 και που φέρνει στο φως το protothema.gr, οι διακινητές εντοπίστηκαν πέρυσι το καλοκαίρι, συγκεκριμένα την 25η Αυγούστου 2019 και ώρα 05.00 π.μ, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας στην αγροτική περιοχή Οινόης Ορεστιάδας Ν. Έβρου, να φέρουν βαρύ οπλισμό, που ήταν τοποθετημένος μέσα στις δυο σκηνές τις οποίες είχαν στήσει επιμελώς κρυμμένες σε θαμνώδη περιοχή.

Στη μια σκηνή κοιμόντουσαν οι διακινητές και στην άλλη σκηνή οι τέσσερις πρόσφυγες που είχαν μόλις περάσει με την βοήθεια των πρώτων τα ελληνικά σύνορα. Συγκεκριμένα, είχαν περάσει πεζοί μέσω του τεχνητού εμποδίου αποτροπής παράνομης μετανάστευσης στη Νέα Βύσσα, χωρίς να υποβληθούν στον προβλεπόμενο αστυνομικό και διαβατηριακό έλεγχο και χωρίς να έχουν στη κατοχή τους θεωρημένο διαβατήριο ή άλλο ταξιδιωτικό έγγραφο με έγκυρη και ισχύουσα θεώρηση εισόδου από τις αρμόδιες αρχές. Στις σκηνές όπου εντοπίστηκαν ανέμεναν τη μεταφορά τους στο εσωτερικό της χώρας με όχημα που θα τους παραλάμβανε από το συγκεκριμένο σημείο.

Οι αστυνομικοί που τους εντόπισαν, έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν έψαξαν και βρήκαν μέσα στη σκηνή των διακινητών, οπλισμό που παραπέμπει σε ελεύθερο σκοπευτή, καθώς μεταξύ άλλων εντοπίστηκε και ένα εξάρτημα σκόπευσης πιστολιού τύπου laser. Ο ένας εκ των τριών Σύρων διακινητών στη προσπάθεια τους να ξεφύγει, πέταξε στο έδαφος ένα πιστόλι ISSC με weaver rail για τοποθέτηση μονάδων λέιζερ και φωτός και μια γεμιστήρα που περιείχε 8 φυσίγγια.

Στο σημείο όπου ήταν ξαπλωμένος ο διακινητής εντοπίστηκε μαχαίρι μήκους 28 εκατοστών με μήκος λάμας 16 εκατοστών. Στη σκηνή των παράνομα εισελθόντων στη χώρα μεταναστών εντοπίστηκε δακρυγόνο σπρέι του αμερικανικού στρατού, ζεύγος φορητών πομποδεκτών ασύρματης επικοινωνίας, ένας σουγιάς 24 εκατοστών και ένα κουτί με 46 φυσίγγια, το εξάρτημα σκόπευσης πιστολιού τύπου laser, θήκη μηρού για πιστόλι.

Βάσει του σχετικού βουλεύματος εναντίον του Σύρου συλληφθέντα που φέρεται να είναι ένας από τους ψηλά στην ιεραρχία του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, ασκήθηκε ποινική δίωξη και για την παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών κατ’ εξακολούθηση και αποφασίστηκε η παράταση της κράτησης του μέχρι τη δίκη του που αναμένεται να οριστεί σύντομα. Όπως δήλωσε η συνήγορος του Σύρου διακινητή Ανθούλα Ανασόγλου «Η παρούσα δικογραφία είναι διογκούμενη προς το κατηγορητήριο και επουδενί τρόπο παρουσιάζει την αλήθεια προς την υπαγωγή των πραγματικών περιστατικών.

Λεκτέον ότι ο κατηγορούμενος και ο ιδιος υπήκοος Συρίας πέρασε και ίδιος μαζί με τους υπόλοιπους παράνομα τα σύνορα από τον Έβρο προς αναζήτησή ασφαλούς για τη ζωή τους καταφυγίου. Είναι δυστυχώς πέρα από τραγικές οι συνθήκες διαβίωσης σε καταυλισμούς στη γειτονική χώρα και δεν λίγες οι φορές που άνθρωποι εξαφανίζονται και πέφτουν θύματα στο σύγχρονο δουλεμπόριο.

Στη μέγιστη αυτή απόγνωση και έχοντας προμηθευτεί κάποιον εξοπλισμό για να προστατευτεί από τους σύγχρονους δουλεμπόρους, κατάφερε ο ίδιος με συντρόφους του να εισχωρήσουν (λάθρα) στη χώρα και, φοβούμενοι για τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα, κρύφτηκαν επι τέσσερις μέρες σε θάμνους και σκηνές μέχρι που συνελήφθησαν».

dikis
Η συνήγορος του Σύρου διακινητή Ανθούλα Ανάσογλου ανέφερε ότι ο βαρύς οπλισμός που είχαν πάνω τους οι διακινητές ήταν για προστασία από άλλα κυκλώματα διακινητών που δρουν στη περιοχή.
dikos
Τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στις δυο σκηνές, μεταξύ των οποίων και το εξάρτημα σκόπευσης πιστολιού τύπου laser
πηγη: protothema.gr