Αρχική Πολιτική ΣΥΡΙΖΑ: Να μην αποκλειστούν 1.837 εκπαιδευτικοί από διορισμούς και προσλήψεις για 3...

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην αποκλειστούν 1.837 εκπαιδευτικοί από διορισμούς και προσλήψεις για 3 ευρώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τροπολογία για την άμεση επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με τον αποκλεισμό 1.837 εκπαιδευτικών από την προκήρυξη του ΑΣΕΠ (1ΓΕ/2019), επειδή δεν κατέθεσαν παράβολο αξίας 3 ευρώ, κατέθεσαν 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον τομεάρχη Παιδείας Νίκο Φίλη και την αναπλ. τομεάρχη Μερόπη Τζούφη.

Σύμφωνα με τη διάταξη, προτείνεται να θεωρηθούν έγκυρες οι αιτήσεις που κατατέθηκαν χωρίς το παράβολο, εφόσον εκδόθηκαν εντός συγκεκριμένης προθεσμίας, καθώς η μη-κατάθεσή του οφειλόταν σε τεχνικούς λόγους και ασάφειες στη διατύπωση, ενώ οι υποψήφιοι θεωρούσαν πως έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την αίτηση.

Σύμφωνα με την ανοίνωση του ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, η «ποινή» για την μη-κατάθεση του παραβόλου 3 ευρώ είναι απολύτως δυσανάλογη και εξοντωτική, προβλέποντας τον αποκλεισμό του υποψηφίου από μόνιμο διορισμό στον τρέχοντα διαγωνισμό και επιπλέον αποκλεισμό από διορισμό ως αναπληρωτής για τα ερχόμενα τρία έτη.  Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να κάνει δεκτή την τροπολογία και να ανταποκριθεί στις δίκαιες εκκλήσεις των εκπαιδευτικών, συνυπολογίζοντας πως τα σχολεία πρέπει να ξεκινήσουν, την επόμενη σχολική χρονιά, πλήρως στελεχωμένα.

Σημειώνεται ότι για το θέμα είχε τοποθετηθεί και η ΑΔΕΔΥ, προειδοποιώντας «πως ο αποκλεισμός των υποψηφίων θα είναι πολλαπλός και κατάφωρα άδικος ζητώντας την άμεση ένταξη στους πίνακες, πριν από την πρόσληψη των αναπληρωτών, όλων αυτών των περιπτώσεων, στις οποίες οι υποψήφιοι δεν ευθύνονται οι ίδιοι για τον αποκλεισμό τους».