Αρχική Πολιτική ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει κρυφό σχέδιο για ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει κρυφό σχέδιο για ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για ανικανότητα αλλά και κρυφό σχέδιο ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών κατηγορούν την κυβέρνηση με ανακοίνωσή τους, οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης.

Στην ανακοίνωσή τους με την οποία απαντούν στις δηλώσεις της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελείας Πελώνη κάνουν λόγο για «ατεκμηρίωτη σύγκριση του κόστους μετακίνησης των λεωφορείων των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών σε σχέση με αυτό των ΚΤΕΛ που υποκρύπτει:

• Την ανικανότητα Καραμανλή να συντάξει και να υλοποιήσει ένα επαρκές και ασφαλές σχέδιο λειτουργίας των ΜΜΜ εν μέσω κορονοϊού, η οποία έχει οδηγήσει στα καθημερινά φαινόμενα συνωστισμού των επιβατών.

• Την πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ξεπουλήσει μία κρίσιμη δημόσια υπηρεσία, όπως αυτή των αστικών μεταφορών.

Ακολούθως ρωτούν την κυβέρνηση:

• Με ποιες παραδοχές γίνεται η κοστολόγηση από μέρους της; Οι αναφορές υποδηλώνουν ότι υπάρχει συμφωνία με καθορισμένους όρους.

• Πότε θα καταθέσει το προσύμφωνο που έχει υπογραφεί με τα ΚΤΕΛ και το οποίο ζητάμε εδώ και μέρες;

• Τι περιλαμβάνει αυτό σε σχέση με το κόστος συνεργασίας των δύο μερών και την κάλυψη των αμοιβών των οδηγών, των καυσίμων, τη συντήρηση των οχημάτων και τη διοικητική υποστήριξη των γραμμών;

• Πρόκειται για όμοιες προσφερόμενες υπηρεσίες στις δύο περιπτώσεις;

• Ποια η οικονομική κατάσταση των ΚΤΕΛ Αττικής; Ποιες οι υποχρεώσεις τους προς Δημόσιο, Περιφέρεια Αττικής και Ασφαλιστικά Ταμεία;

Κλείνοντας υποστηρίζουν: «Η Ν.Δ. οφείλει να προστατεύσει τη δημόσια Υγεία και το δημόσιο χρήμα. Είχε το χρόνο να προετοιμαστεί, αλλά δεν το έπραξε. Είτε από ανικανότητα είτε από σκοπιμότητα. Ας διαλέξει».