Αρχική Πολιτική ΣΥΡΙΖΑ κατά Γιώργου Καπουτζίδη λόγω… 484.500 ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ κατά Γιώργου Καπουτζίδη λόγω… 484.500 ευρώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ερώτηση κατέθεσαν 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, με θέμα «Μεθοδεύσεις και αδιαφάνεια μέσω απευθείας ανάθεσης στην εταιρεία παραγωγής AN SPORTS & MEDIA που απαξιώνουν την ΕΡΤ Α.Ε και εργαλειοποιούν τον αθλητισμό».

Οι βουλευτές στο κείμενό τους επισημαίνουν ότι μέσω της ΕΡΤ αποφασίστηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος και με απευθείας ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία η παραγωγή τηλεοπτικής εκπομπής 85 επεισοδίων, με θέμα την παρουσίαση της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας, που θα λάβει μέρος στους εξ αναβολής Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

Σημειώνεται επίσης ότι το κόστος παραγωγής ανέρχεται στο υπέρογκο, ως χαρακτηρίζουν, ποσό των 484.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ και θα την παρουσιάσει ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Οι «45» καταγγέλλουν ότι υπάρχει πλήθος ερωτημάτων αλλά και ότι εν μέσω πανδημίας και οικονομικής δυσπραγίας, η ΕΡΤ επιλέγει μια ακριβή εξωτερική τηλεοπτική παραγωγή συνάπτοντας μια σκανδαλώδη σύμβαση. Ενώ η ΕΡΤ διαθέτει πολυδύναμο, έμπειρο και καλά στελεχωμένο αθλητικό τμήμα καθώς και την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή για την εκτέλεση ανάλογης τηλεοπτικής παραγωγής αλλά και την ύπαρξη του εξειδικευμένου καναλιού ERT SPORTS, η διοίκηση ενέκρινε με την διαδικασία του κατεπείγοντος και με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία AN SPORTS & MEDIA την υλοποίηση τηλεοπτικών αθλητικών εκπομπών.

«Για άλλη μια φορά, απαξιώνονται οι δυνατότητες, το ανθρώπινο δυναμικό και οι προοπτικές ανάπτυξης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, μετατρέποντας την σε εργαλείο εξυπηρέτησης κυβερνητικών συμφερόντων», αναφέρουν.

Και ερωτούν τον κ. Πέτσα γιατί επελέγη η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για την επιλογή αναδόχου, γιατί δεν πραγματοποιήθηκε δημόσιος ανοικτός διαγωνισμός από την ΕΡΤ, με ποια κριτήρια επελέγη η εταιρεία AN SPORTS & MEDIA, πιες είναι οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου που να δικαιολογούν το εν ποσό των 484.500,60 ευρώ πλέον ΦΠΑ και πόσες και ποιες τηλεοπτικές παραγωγές έχει υλοποιήσει κατά το παρελθόν η συγκεκριμένη εταιρεία, ώστε να επιλεγεί από την ΕΡΤ ως η καταλληλότερη με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

πηγη dailymedia.gr