Η φράση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας που μεταφέρθηκε στο CNN Greece, ότι “Ο Στέφανος Κασσελάκης κι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ούτε φίλοι ούτε εχθροί”, συνοψίζει τη σχέση του πρώην και νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας κατά γενική ομολογία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, “Ο Στέφανος κι ο Αλέξης είναι διαφορετικοί χαρακτήρες. Δεν θα διασκέδαζαν μαζί, αλλά μιλάνε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στο τηλέφωνο κι έχουν πλήρη αντίληψη ο ένας του ρόλου του άλλου, ο οποίος εκ των πραγμάτων είναι ανταγωνιστικός, όπως σε κάθε σχέση νυν και πρώην.”

Το γεγονός ότι η πρόσκληση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας καθυστέρησε να φτάσει από το Ινστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού για το συνέδριο στο Ωδείο Αθηνών, αποτελεί ένα από τα γεγονότα που δε βοηθούν στη συνύπαρξη των δύο στέλεχων κάτω από την ίδια στέγη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αναφερθεί στη διάθεσή του να υποψηφιοποιηθεί για ηγετικό ρόλο στην κεντροαριστερά, ακόμα και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Από την άλλη, ο Τσίπρας έχει δεσμευτεί να συγκροτήσει μια “σκιώδη κυβέρνηση” για να ενισχύσει την πολιτική του προσφορά ενόψει μελλοντικών εκλογών.

Η σιωπή του Τσίπρα σχετικά με το μέλλον της Κεντροαριστεράς έχει ερμηνευθεί από πολλούς ως ένδειξη έλλειψης στήριξης προς τον Κασσελάκη, ενώ ο ίδιος ο Κασσελάκης αντιμετωπίζει πίεση να ανακοινώσει άμεσα τις πρωτοβουλίες του για την ανασυγκρότηση του κόμματος.

Αναφορικά με την επικείμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Κασσελάκης φέρεται να προειδοποιεί τους βουλευτές για την ανάγκη ενίσχυσης της πολιτικής τους δράσης, κριτικάροντας κάποιους για την ανεπαρκή προσπάθεια κατά την προεκλογική περίοδο.

Τέλος, η πρόταση για κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και η επικείμενη επιλογή υποψηφίου πρωθυπουργού από τη βάση δεν έχουν δημιουργήσει αντιπαράθεση μεταξύ Κασσελάκη και Τσίπρα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις