Αρχική Υγεία Σύψας : Είμαστε στο β’ ημίχρονο- Ανησυχία για εστίες υπερμετάδοσης

Σύψας : Είμαστε στο β’ ημίχρονο- Ανησυχία για εστίες υπερμετάδοσης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την κρισιμότητα των επόμενων εβδομάδων για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, εξήγησε Σο Νίκος Σύψας καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους Μαρία Αναστασοπούλου και Άρη Πορτοσάλτε.

Θύμισε στους πολίτες ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες νέα κρούσματα κάθε μέρα καθώς και θάνατοι, ενώ παράλληλα υπάρχουν και οι λεγόμενες εστίες υπερμετάδοσης όπως είναι οι καταυλισμοί των Ρομα, τα γηροκομεία, οι μετανάστες ή τα κρουαζιερόπολοια.

«Άρα δεν έχει λήξει αυτή η φάση της επιδημίας η οποία είναι και η πιο επικίνδυνη με την έννοια ότι μπορεί αν εκτραπεί η κατάσταση το σύστημα υγείας να μην αντέξει», τόνισε.

«Είμαστε σαφώς στο δεύτερο ημίχρονο αλλά θα ήθελα όλοι να βοηθήσουμε να έχουμε μια ομαλή λήξη του παιχνιδιού έτσι μπούμε σιγά σιγά στην αποκλιμάκωση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στον γενικό πληθυσμό εξήγησε ότι «έχουμε δει το χειρότερο» όμως αυτές οι εστίες είναι φαινόμενο ανησυχητικό. Ο κ. Σύψας είπε ότι όλοι πρέπει να παραμείνουμε σε συναγερμό, απομόνωση και να τηρούμε τα περιοριστικά μέτρα.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι την εξέλιξη του Μαΐου θα κρίνει η συμπεριφορά των πολιτών το Πασχα και οι εστίες υπερμετάδοσης που δεν μπορούν εύκολα να ελεγχθούν.

Πηγή: skai.gr