Αρχική Παιδεία Συνεργασία ΥΠΠΕΘ- ΕΑΠ- ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας

Συνεργασία ΥΠΠΕΘ- ΕΑΠ- ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην τελετή υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού  Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο οποίος συνυπέγραψε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Κώστα Γιαννόπουλο και τον Πρόεδρο της Διοικούσας  Επιτροπής του ΕΑΠ κ. Βασίλη Καρδάση.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στα τοπικά ΜΜΕ που ακολούθησε, ο κ. Μπαξεβανάκης επισήμανε την έναρξη μιας ευρύτατης συνεργασίας των δύο φορέων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, ενώ τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα στηρίξει την προσπάθεια παρέχοντας τις κατάλληλες υποδομές και τα μέσα που χρειάζονται για να εκπληρωθούν οι στόχοι του προγράμματος.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός, ο Περιφερειακός Διευθυντής και ο Πρόεδρος του ΕΑΠ  επισκέφθηκαν το κέντρο φιλοξενίας Σύρων προσφύγων στη Μυρσίνη Ηλείας, όπου το ΕΑΠ χορήγησε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στις σχολικές δομές που φοιτούν τα προσφυγόπουλα. Ο κ. Μπαξεβανάκης υπογράμμισε ότι με κινήσεις όπως η συγκεκριμένη αναδεικνύεται ο κοινωνικός ρόλος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και δικαιώνεται στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας.