Αρχική Υπουργεία Συνεργασία ΥΠΑΑΤ και περιφερειών για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνεργασία ΥΠΑΑΤ και περιφερειών για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η πορεία υλοποίησης εκχώρησης των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης προς τις περιφέρειες αποτέλεσε κύριο θέμα συζήτησης της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου με τους αρμόδιους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες.

«Εν όψει της μεταβατικής περιόδου, αλλά και της νέας ΚΑΠ χρειάζεται να επενδύσουμε συλλογικά σε μία ουσιαστική συνεργασία. Χρειάζεται από κοινού να αξιολογούμε τις κινήσεις μας, να θέτουμε προτεραιότητες και να βάζουμε στο τραπέζι και τις αδυναμίες» ανέφερε ο κ. Οικονόμου και πρoσέθεσε: «Μόνο μέσω της ουσιαστικής συζήτησης θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί».

Οι δυο πλευρές συζήτησαν για την υφιστάμενη κατάσταση αλλά και για τους στόχους της τρέχουσας χρονιάς, με τον κ. Οικονόμου να εκφράζει την «πρόβλεψη αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της δομής των διαχειριστικών υπηρεσιών, στις επικείμενες δράσεις και πολιτικές και φυσικά στην αξιολόγηση και επιρροή των τρεχόντων και επικείμενων προγραμμάτων, προκειμένου να γίνει σαφής η επιρροή τους αλλά και οι αδυναμίες στην εφαρμογή τους» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ.

Παράλληλα ο αρμόδιος υφυπουργός σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση υπογράμμισε «ότι πολιτική βούληση συνολικά της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ είναι η συνέχεια και η συνάφεια μεταξύ των ενεργειών και η απομάκρυνση από τη νοοτροπία της αποσπασματικότητας με σκοπό να επιτευχθεί μία γραμμική πορεία εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του αγροτικού μοντέλου της χώρας».

Στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Μπαγινέτας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου.