Αρχική Ελλάδα Συνέντευξη απο τον Σωτήρη Τσιόδρα: Αρχές Απριλίου θα είναι ο πρώτος ορίζοντας...

Συνέντευξη απο τον Σωτήρη Τσιόδρα: Αρχές Απριλίου θα είναι ο πρώτος ορίζοντας εξόδου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μια εκ βαθέων συνέντευξη παραχωρεί στο ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί στα περίπτερα  ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Εχοντας παρακολουθήσει τους τελευταίους τρεις μήνες την εμφάνιση και την πορεία του κορωνοϊού SARS-COV-2, και ιδίως τον τελευταίο μήνα το σαρωτικό πέρασμά του στην Ευρώπη, ο κ. Τσιόδρας, δεν κρύβει, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», την αγωνία και την ανησυχία του. «Εξαρχής αγωνιούσα βλέποντας την πορεία του κορωνοϊού όπως οι στρατιώτες στο φυλάκιο που βλέπουν τον εχθρό να έρχεται».

Πλέον έχει δύο συγκεκριμένους, βάσιμους και επιστημονικά πια τεκμηριωμένους λόγους για την ανησυχία του: «Τη μεγάλη μεταδοτικότητα που έχει ο ιός, ιδίως από ασθενείς που νοσούν χωρίς να έχουν έντονα συμπτώματα, αλλά και την ευπάθεια των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων. Είναι δύο κρίσιμοι παράγοντες που οδηγούν σε ταχεία αύξηση κρουσμάτων και τεράστιο φορτίο για το σύστημα υγείας και τις ομάδες αυτές του πληθυσμού».

Στο ΘΕΜΑ μιλά και η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας στην Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» Αναστασία Κοτανίδου η οποία δηλώνει ότι «αρχές Απριλίου θα είναι ο πρώτος ορίζοντας εξόδου από αυτή τη διαδικασία».

«Ναι, στο τέλος θα νικήσουμε, αρκεί όλοι να πειθαρχήσουμε» λέει στον Δημήτρη Δανίκα η κυρία Κοτανίδου που είναι μια από τους επιτελικούς στρατηγούς σε αυτόν τον ύπουλο και αόρατο πόλεμο.

Στο ΘΕΜΑ παρουσιάζεται αναλυτικά και το πείραμα της Μασσαλίας για το αν η χλωροκίνη είναι το «κινίνο» για τον Covid-19 καθώς και οι δοκιμές που γίνονται στην Ελλάδα αλλά και τα νέα φάρμακα που δοκιμάζονται στον κόσμο.