Συνελήφθη αστυνομικός στον Πειραιά μπλεγμένος σε κύκλωμα μαστροπείας

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελία πως συμμετείχε σε οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας και γενετήσιας εκμετάλλευσης γυναικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «ταρίφα» του αστυνομικού ήταν περίπου 20 με 30 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr, το «κουβάρι» των ερευνών των αδιάφθορων της ΕΛΑΣ που είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψή του, άνοιξε μετά από καταγγελία αγνώστου άντρα στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΑΣ, όπου κατήγγειλε πως ο συγκεκριμένος αστυνομικός συμμετέχει σε οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας και εκδίδει αλλοδαπές γυναίκες, ενώ ένα από τα ξενοδοχεία που χρησιμοποιεί είναι ξενοδοχείο στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Ο συλληφθείς ομολόγησε ότι το γεγονός αυτό συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο με περίπου δέκα 10 διαφορετικές ενήλικες εκδιδόμενες, ρωσικής ή ουκρανικής καταγωγής, οι οποίες επισκέπτονται εφήμερα την Ελλάδα για αναψυχή, κατέχοντας νόμιμα έγγραφα, ενώ εκείνος από πλευράς του αναλάμβανε την εξυπηρέτηση της μεταφοράς τους αποκομίζοντας χρηματικό όφελος, σε διάφορα ξενοδοχεία ημιδιαμονής, κατονομάζοντας μάλιστα και ορισμένα εξ αυτών.

Τέλος, ανέφερε ότι οι εκδιδόμενες γυναίκες τον εμπιστεύονταν, καθώς αισθάνονταν ασφάλεια και οικεία λόγω της επικοινωνίας τους στην ίδια γλώσσα.  

Αστυνομικός στον Πειραιά σε κύκλωμα μαστροπείας | Libre

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, σε περιοχή της Αττικής, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αστυνομικός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο ανωτέρω αστυνομικός συμμετείχε σε οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας και γενετήσιας εκμετάλλευσης γυναικών.

Ακολούθησε ανάλυση και αξιολόγηση πληροφοριακών δεδομένων και με χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και ακινητοποιήθηκε, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες, -4- οχήματα, γραφείο επιχείρησης ενοικιάσεων αυτοκινήτων, καθώς και στην κατοχή του συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 κινητά τηλέφωνα,
  • το χρηματικό ποσό των -3.035- ευρώ,
  • 12 φυσίγγια διαμετρήματος 5,56 mm,
  • 7 φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες και
  • σιδερογροθιά

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-29.png ethnos.gr

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις