Αρχική Περιφέρειες Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (θέματα)

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (θέματα)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Θ. Σχινά, πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη, 20-9-2018 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

Ημερήσια διάταξη:

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΕΩΣ ΒΙΟΧΡΩΜ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 100.107,48€.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Τζόκας)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών ΕΛΚΕΘΕ και του Φορέα Διαχείρισης Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής ΦΟΔΕΠΑΣΜΥΝΑ, για την εκπόνηση έρευνας με τίτλο: «Ερευνητικό πρόγραμμα για την ιχθυοπανίδα του Σχινιά Μαραθώνα – μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης θνησιμότητας ψαριών», συνολικού προϋπολογισμού 30.876,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) και έγκριση των όρων αυτής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου  Ασπροπύργου για την εκτέλεση του έργου: «Παρεμβάσεις Επισκευές σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Δήμου Ασπροπύργου», συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00 €  (συμπεριλαμβανομένου  Φ.Π.Α. 24%).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του ΥΠ.ΠΟ.Α., της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών – Αναπτυξιακή Ανώνυμος Εταιρεία ΟΤΑ (Ε.Α.Τ.Α. Α.Ε.) για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο της ανακήρυξης της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ερμ. Κυπριανίδου)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του εργοστασίου κατασκευής λεβήτων κεντρικής θέρμανσης προφίλ, ράβδων & σωλήνων αλουμινίου με τμήμα βαφείου, κατόπιν μηχανολογικού εκσυγχρονισμού – προσθήκης δραστηριότητας βαφείου και δεξαμενών επεξεργασίας, της εταιρείας ΣΑΝ ΛΕΒ ΚΑΛΙΜΠΡΕ ΕΛΛΑΣ ΑΕ που βρίσκεται στη θέση “ Τζιτζιλή ”  επί της Λουσίου 1 της εκτός σχεδίου περιοχής του Δήμου Ασπροπύργου στην Περιφέρεια Αττικής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) υφιστάμενου Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας (Σ.Β.Κ.Τ.) της VODAFONEμε κωδική ονομασία θέσης «ΣΟΥΝΙΟ 1000023», στη θέση «Βίγλα Λεγραινών», στη, Δ.Ε Λαυρεωτικής, του Δήμου Λαυρεωτικής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων, κατόπιν αλλαγής κατηγορίας, αύξησης αποθηκευτικής ικανότητας και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού, της υφιστάμενης δραστηριότητας «Μονάδα αποθήκευσης εύφλεκτων υλικών (ναυτιλιακών χρωμάτων, βερνικιών και διαλυτών) και επαγγελματικού εργαστηρίου σύνθεσης αποχρώσεων με βάση τα ναυτιλιακά χρώματα» της εταιρείας «ΓΙΟΤΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ», που λειτουργεί στη θέση Τρύπιο Λιθάρι, στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της μονάδας παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων, ιατροτεχνολογικών προϊόντων και συμπληρωμάτων διατροφής ανθρώπινης χρήσης και διενέργειας ελέγχων σε παραγόμενα ή υπό έρευνα φαρμακευτικά σκευάσματα, της εταιρείας PHARMAZAC Α.Ε., η οποία χωροθετείται στο Ο.Τ. 1003 του Βιομηχανικού Πάρκου (ΒΙΟ.ΠΑ.) Κερατέας, στην περιοχή «Βένιζα – Ζαπάνι» Κερατέας, εντός της Δημοτικής Ενότητας Κερατέας, του Δήμου Λαυρεωτικής, Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, Περιφέρειας Αττικής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων (Βρυξέλλες, 8-11 Οκτωβρίου 2018).

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή στελεχών Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής στο συνέδριο «SafeKozani2018: 5ο Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτική Προστασία και τις νέες Τεχνολογίες» που θα πραγματοποιηθεί 31-10 έως 3-11-2018 στην Κοζάνη.

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ι. Τσούπρα)

 1. Έγκριση συμμετοχής και δαπάνης ημερήσιας αποζημίωσης της τριμελούς αντιπροσωπείας που θα υποστηρίξει τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Sial Paris 2018, 21 έως 25 Οκτωβρίου 2018, στο Παρίσι.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τ. Φαρμάκης)