Αρχική Δήμοι Συνεδριάζει αύριο Πέμπτη, το ΔΣ της ΚΕΔΕ

Συνεδριάζει αύριο Πέμπτη, το ΔΣ της ΚΕΔΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αύριο Πέμπτη στις 12:00 στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), παρουσία των προέδρων των ΠΕΔ.

Στη συνεδρίαση θα παραστεί ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου για να ανακοινώσει το «Πρόγραμμα Εκπόνησης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ).

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων επελέγη ξανά γιατί πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας για την τήρηση των κανόνων κοινωνικής απόστασης και υγιεινής.

Τη συνεδρίαση θα μπορούν να παρακολουθήσουν, όσοι το επιθυμούν, μέσω της ιστοσελίδας της ΚΕΔΕ, και στο κανάλι της Ένωσης στο youtube.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 1. Ενημέρωση Προέδρου.
 2. Παρέμβαση της ΚΕΔΕ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών. Εισηγητής: κ. Δ. Κάρναβος, Β΄ Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ
 3. Έγκριση Πρακτικού Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης Αποτελεσμάτων Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την «Προμήθεια πίστωση με σκοπό την αγορά προϊόντων για το Πρόγραμμα Έκτακτης Ενίσχυσης των Κοινωνικών Παντοπωλείων με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Εισηγητής: κ. Ι. Καραγιάννης, Γενικός Διευθυντής ΚΕΔΕ
 4. Η πολιορκία των ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων.Εισηγητής: κ. Λ. Κυρίζογλου, Α΄ Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ
 5. 5. Επιλογή Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων Δήμων.Εισηγητής: κ. Λ. Κυρίζογλου, Α΄ Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ
 6.  Λήψη απόφασης για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΚΕΔΕ και Εθνικής Ελληνική Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC – The International Chamber of Commerce). Εισηγητής: κ. Ι. Καραγιάννης, Γενικός Διευθυντής ΚΕΔΕ
 7. Οδηγός για την καταστατική θέση των αιρετών της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης. Εισηγητής: κ. Γ. Κωνσταντέλος, Πρόεδρος Επιτροπής Θεσμών.
 8. Έγκριση Σχεδίου Μνημονίου Συνεργασίας Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Υπουργείου Εσωτερικών – Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Εισηγητές: κ. Δ. Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ κ. Ι. Τσιάμης, Πρόεδρος Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
 9. Συζήτηση σχετικά με το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Μετάβαση στην Κινητικότητα Χαμηλών Εκπομπών: Μέτρα προώθησης και λειτουργίας της αγοράς ηλεκτροκίνησης». Εισηγητές: κ. Δ. Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ κΓ. Παπαναστασίου, Πρόεδρος Επιτροπής Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Διαχείρισης Απορριμμάτων.
 10. Λήψη απόφασης για την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ ΚΕΔΕ και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Safe Water Sports και της Ένωση Ναυαγοσωστικής Ελλάδας. Εισηγητής: κ. Γ. Κωνσταντέλος, Πρόεδρος Επιτροπής Θεσμών.
 11. Ενημέρωση για χρηματοδοτικά εργαλεία και πρωτοβουλίες για ενίσχυση των Δήμων στις χωρικές αρμοδιότητες των οποίων λειτουργούν δομές μεταναστών και προσφύγων. Εισηγητής: κ. Α. Χρυσάφης, Πρόεδρος Επιτροπής Προσφυγικού – Μεταναστευτικού και Κρίσεων.
 12. Πρόταση τροποποίησης της παραγράφου 7 του άρθρου 13 Α του Νόμου 2971/2001, για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στις παραλίες/ αιγιαλούς. Εισηγητής: κ. Ι. Καραγιάννης, Γενικός Διευθυντής ΚΕΔΕ.
 13.  Άμεση επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου 2016 και επαναφορά του μέτρου ΕΦΚ πετρελαίου από το 2020. Εισηγητής: κ. Δ. Τζιαχρήστας, Πρόεδρος Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης.
 14.  Έγκριση ψηφίσματος κατά Διοδίων Α/Κ Βαρυμπόμπης και Α/Κ Αγ. Στεφάνου.Εισηγητής: κ. Δ. Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ.
 15. Ενημέρωση σχετικά με την υπ΄ αριθμ. 200 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ με αρ. πρωτ.: 37260.16/6.2020 με θέμα: «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης –Σύσταση και λειτουργία Αναπτυξιακών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Κοινοποίηση διατάξεων των ν. 4674/2020 (Α’ 53) και ν. 4690/2020 (Α’ 104)». Εισηγήτρια: κα Θ. Αλεξίου, Δικηγόρος ΚΕΔΕ.
 16. Λήψη απόφασης για τη διεκδίκηση της παραχώρησης στους Δήμους των ακινήτων που είχαν μεταφερθεί στο «Υπερταμείο» κατόπιν των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας. Εισηγητής: κ. Π. Ζυγούρης, Νομικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ.
 17. Χορήγηση αιγίδας στο 7ο Στρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή Προοπτική 2020». Εισηγητής: κ. Δ. Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ.
 18. Επικαιροποίηση της υπ’ αριθμ.256/30.06.2015 απόφασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ περί επιχορήγησης της ΠΟΠ-ΟΤΑ από ΚΑΠ. Εισηγητής: κ. Δ. Καφαντάρης, Γενικός Γραμματέας ΚΕΔΕ.
 19. Έγκριση σκοπιμότητας για την κάλυψη δαπανών της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου στις 25/6/2020, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης». Εισηγήτρια: κα Δ. Λουκάκη, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια ΚΕΔΕ.
 20.  Έγκριση σκοπιμότητας για την πρόσληψη με σύμβαση μίσθωσης έργου εξωτερικού συνεργάτη στο πλαίσιο του προγράμματος «INCLUCITIES» για την ενσωμάτωση – ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στους εμπλεκομένους δήμους. Εισηγήτρια: κα Δ. Λουκάκη, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια ΚΕΔΕ.
 21.  Έγκριση σκοπιμότητας για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για ζητήματα επικοινωνίας και διαχείρισης θεμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Εισηγητής: κ. Ι. Καραγιάννης, Γενικός Διευθυντής ΚΕΔΕ.
 22.  Αναμόρφωση Προϋπολογισμού ΚΕΔΕ έτους 2020. Εισηγητής: κ. Σ. Μαντές, Προϊστάμενος Οικονομική Υπηρεσίας ΚΕΔΕ.
 23.  Έγκριση μετακινήσεων αιρετών, υπηρεσιακών και συνεργατών της ΚΕΔΕ. Εισηγήτρια: κα Δ. Λουκάκη, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια ΚΕΔΕ.
 24.  Διάφορα θέματα ανακοινώσεις
 25.  Συζήτηση σχετικά με το ζήτημα των διαδικασιών εξόδου των δικαιούχων Διεθνούς Προστασίας από το Πρόγραμμα Στέγασης ΕΣΤΙΑ.
  Εισηγητής: κ. Α. Καλογιάννης, Μέλος Δ.Σ. ΚΕΔΕ
 26. Ληξιπρόθεσμες οφειλές Δήμων. Εισηγητής: κ. Γ. Μουράτογλου, Πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών ΚΕΔΕ.
 27. Συμμετοχή της ΚΕΔΕ σε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ και το Δίκτυο ΠΙΝΔΟΣ. Εισηγητής: κ. Δ. Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ
 28. Επικαιροποίηση της υπ’ αριθμ. 902/17.10.2018 Απόφασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και έγκριση σχεδίου σύμβασης με το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εισηγητής: κ. Η. Αποστολόπουλος, Πρόεδρος ΙΤΑ