Αρχική Διεθνή Συνεχίζονται οι προκλήσεις απο την Άγκυρα: H Ελλάδα διέπραξε θηριωδίες κατά Τούρκων

Συνεχίζονται οι προκλήσεις απο την Άγκυρα: H Ελλάδα διέπραξε θηριωδίες κατά Τούρκων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, όπως αναφέρει το Euro2day, έχει ως εξής:

«Βλέπουμε πως η Ελλάδα συνεχίζει να τάσσεται στο πλευρό των εχθρικών κύκλων κατά της Τουρκίας και να στηρίζει την αβάσιμη στάση και τους ισχυρισμούς τους.

Η Τουρκία δεν ξέχασε ποτέ τι θηριωδίες που διέπραξε η Ελλάδα κατά Τούρκων και άλλων πολιτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Από αυτήν την άποψη, είναι πασίγνωστο γεγονός πως η Ελλάδα είχε εξοντώσει συστηματικά Τούρκους και Μουσουλμάνους στην περιοχή κατά τη διάρκεια και μετά την περίοδο της ανεξαρτησίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ακόμα και σήμερα, η Ελλάδα συνεχίζει τις απάνθρωπες πρακτικές της κατά των Τουρκικών μειονοτήτων της, φτάνοντας μέχρι την τιμωρία Μουφτίδων με φυλάκιση για την τέλεση μιας προσευχής Παρασκευής (σ.τ.μ στις 5 Νοεμβρίου, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης έκρινε ένοχο τον ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραχίμ Σερίφ για αντιποίηση αρχής καθώς τέλεσε προσευχή της Παρασκευής σε χωριό του Έβρου, και τον καταδίκασε σε 80 ημέρες εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης).

 

Η Τουρκία, που πιστεύει στην αναγκαιότητα να παίρνουμε από την ιστορία μαθήματα ειρήνης και αδελφότητας αντί της εχθρότητας, γνωρίζει πολύ καλά τις εν λόγω ιστορικές πραγματικότητες.

Με την ευκαιρία αυτή, υπενθυμίζουμε στην Ελλάδα για μια ακόμα φορά ότι δεν μπορεί να ωφεληθεί από τη στήριξη ενεργειών και πολιτικών κατά της χώρας μας. Της ζητούμε να ενεργήσει πιο υπεύθυνα αφού θεωρούμε πως η φιλία και η καλή γειτονία είναι ο μόνος τρόπος για να προάγουμε την ειρήνη, τη σταθερότητα και την πρόνοια στην περιοχή.

Από την άλλη πλευρά, η θέση της Τουρκίας αναφορικά με τα γεγονότα του 1915 ετέθη ξεκάθαρα από την ανακοίνωση της Α.Ε. Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 23 Απριλίου 2014, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργού. Δεν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω εξηγήσεων επί του ζητήματος αυτού».