Αρχική Δήμοι Συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τονδήμαρχο Λέσβου

Συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τονδήμαρχο Λέσβου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η επισκευή και ανακατασκευή των σχολικών αιθουσών που υπέστησαν ζημιές από τον πρόσφατο σεισμό στη Λέσβο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης με τον δήμαρχο του νησιού Σπύρο Γαληνό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η δημοτική Αρχή ενημέρωσε τον υπουργό για την εξέλιξη των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τη σεισμική δόνηση του περασμένου Ιουνίου, για τα αναγκαία έργα υποδομής, αλλά και για τις δράσεις που υλοποιεί ο δήμος για την υποστήριξη των κατοίκων που επλήγησαν από τον σεισμό.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην έκταση των έργων επισκευής και ανακατασκευής σχολικών αιθουσών που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό. Πρόκειται για πεδίο όπου έχει ήδη παρέμβει, κυρίως ως προς το σκέλος της ανακατασκευής, η δημόσια εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚτΥπ ΑΕ), ωστόσο ο δήμος ζητά πρόσθετη υποστήριξη για τις επισκευές.

Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι το yπουργείο Εσωτερικών, στηρίζει τις προσπάθειες του δήμου, στο πλαίσιο της γενικότερης κυβερνητικής παρέμβασης στο νησί, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον σεισμό του Ιουνίου. Πρόσθεσε ότι θα μελετηθεί η δυνατότητα παροχής νέας, έκτακτης, οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των αναγκών σε σχολικές αίθουσες και άλλες απαραίτητες υποδομές, προκειμένου να υποστηριχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι κάτοικοι του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2017, ο υπουργός Εσωτερικών ενέκρινε οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 750.000 ευρώ, προς τον dήμο Λέσβου, ύστερα από αιτήματά του. Οι ενισχύσεις αφορούν σε έργα σχετικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές και για την κάλυψη ζημιών που προέκυψαν από τον σεισμό.