Αρχική Δήμοι Συνάντηση Σκουρλέτη με τον δήμαρχο Δράμας

Συνάντηση Σκουρλέτη με τον δήμαρχο Δράμας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δράμας, Χριστόδουλο Μαμσάκο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο, ενώ παρουσιάστηκε η αποστολή, το έργο και τα πρώτα αποτελέσματα του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ), το οποίο προσφέρει τεχνική υποστήριξη στα μέλη του για την προώθηση Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Δράσεων.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε μια διαρκή αναζήτηση τρόπων στήριξης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού και, ταυτόχρονα, ότι είναι θετικό απέναντι σε προσπάθειες που κατορθώνουν  να μεγιστοποιήσουν την απόδοση των υφιστάμενων πόρων και δυνατοτήτων των φορέων της Αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη υποστήριξης.

Σ’ αυτό το πλαίσιο εξάλλου, εντάσσεται η προωθούμενη έκτακτη οικονομική ενίσχυση 85 μικρών νησιωτικών και ορεινών Δήμων με 20 εκατ. ευρώ για το 2017, αλλά και η πρωτοβουλία των ΕΕΤΑΑ και ΜΟΔ ΑΕ για την παροχή τεχνικής βοήθειας για έργα σε μικρούς νησιωτικούς Δήμους.