Αρχική Ελλάδα Συνάντηση Πατούλη με τη γγ Ενέργειας του ΥΠΕΝ για την ηλεκτροκίνηση

Συνάντηση Πατούλη με τη γγ Ενέργειας του ΥΠΕΝ για την ηλεκτροκίνηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η δυνατότητα συνεργειών μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με αντικείμενο την ενίσχυση και διάδοση της ηλεκτροκίνησης στην Αττική, εξετάστηκε κατά τη συνάντηση του περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη με την γ.γ. Ενέργειας, Α. Σδούκου, με αφορμή την κατάρτιση και επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου για την ηλεκτροκίνηση.

Η κυρία Σδούκου πρότεινε τρόπους συνεργασίας για την διάδοση της ηλεκτροκίνησης με έμφαση στην αποκομιδή απορριμμάτων με ηλεκτρικά απορριμματοφόρα, στην εγκατάσταση και λειτουργία σημείων ταχείας επαναφόρτισης σε σταθμούς ΤΑΧΙ και καθώς και στην ανανέωση του στόλου οχημάτων της Περιφέρειας και των Δήμων της Αττικής με ταυτόχρονη δημιουργία σταθμών επαναφόρτισης.

Ο κ. Πατούλης συμφώνησε τονίζοντας πως η ηλεκτροκίνηση σε συνδυασμό με το στοχευμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης, αποτελούν βασικά συστατικά της πολιτικής της Περιφέρειας. Ενημέρωσε την κ. Σδούκου πως τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης για το περιβάλλον και την οικονομία έχουν ενταχθεί στο στρατηγικό Περιφερειακό σχεδιασμό για την οδική ασφάλεια, όπως και η δημιουργία πιλοτικού σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Γενική Διεύθυνση Μεταφορών στον Χολαργό.

Αναφορικά με την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης σε κεντρικούς σταθμούς ταξί στην Αττική, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες οδηγοί που επιθυμούν τον εκσυγχρονισμό των οχημάτων τους, ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι θα εξεταστεί το θέμα σε συνεργασία με το συναρμόδιο υπουργείο, και υπογράμμισε ότι “θα επενδύσουμε στην ηλεκτροκίνηση η οποία αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια να γίνει η Αττική μία “πράσινη” Περιφέρεια υγείας και καινοτομίας”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ