Αρχική Υπουργεία Συνάντηση Πάνου Σκουρλέτη με τον Δήμαρχο Δωδώνης

Συνάντηση Πάνου Σκουρλέτη με τον Δήμαρχο Δωδώνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε χθες, Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου  2017, με τον Δήμαρχο Δωδώνης, Χρήστο Ντακαλέτση.

Τα κύρια ζητήματα που τέθηκαν από τη δημοτική Αρχή κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ήταν η οικονομική ενίσχυσή της για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης ζημιών από θεομηνίες, καθώς και έργων υποδομής για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Η συνάντηση ήταν επίσης μια ευκαιρία να συζητηθούν διάφορα θέματα που απασχολούν τον δήμο και πιθανές παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να διευκολύνουν το έργο του.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 260.000 ευρώ που δόθηκε στον δήμο, στο πλαίσιο της συνολικής έκτακτης επιχορήγησης 85 ορεινών και μικρών νησιωτικών δήμων με 20 εκατ. ευρώ για το 2017.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι η στήριξη των ορεινών δήμων είναι μόνιμη έγνοια του υπουργείου, καθώς η εφαρμογή του «Καλλικράτη» τα τελευταία χρόνια ανέδειξε σοβαρές ανισότητες σε βάρος τους.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, αλλά και τα σημεία παρέμβασης που προωθεί το υπουργείο στο πλαίσιο της αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα ανέπτυξε εκτενώς ο Υπουργός Εσωτερικών την περασμένη Παρασκευή, μιλώντας στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ για τους ορεινούς δήμους, στην Κόνιτσα.