Συνάντηση είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  με διακομματική αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου.

Κατά την διάρκεια την συνάντησης, η οποία έγινε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την στρατηγική σχέση της Ελλάδας με της ΗΠΑ με μεγαλύτερη έμφαση στις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τη στήριξη που έχει παράσχει η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία, ενώ ανέλυσε τον αναβαθμισμένο ρόλο της χώρας μας ως πυλώνα γεωπολιτικής και ενεργειακής ασφαλείας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης

Μεταξύ άλλων αντάλλαξαν απόψεις για τους καταστροφικούς στην Τουρκία και τη Συρία με το πρωθυπουργό να υπογραμμίζει την άμεση ανταπόκριση της Ελλάδας στην αποστολή σωστικών συνεργείων και προσθέτοντας ότι η ελληνική αρωγή θα συνεχιστεί.

Τονίζοντας στο τέλος ότι ότι οι διμερείς σχέσεις εν όψει και του  Δ΄ Γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ,βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός είχε επίσης συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vučić και τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Edi Rama.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, οι ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην περιοχή. Ο κ. Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις