Αρχική Πολιτική Συνάντηση Μητσοτάκη – Ελπιδοφόρου: Δεν υπάρχει κανένα θέμα πια

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ελπιδοφόρου: Δεν υπάρχει κανένα θέμα πια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε μετά από 45 λεπτά η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από το περιβάλλον της Κυβέρνησης επιβεβαιώνουν αυτό το οποίο είχε ήδη διαφανεί πριν την έναρξη της συνάντησης, ότι δηλαδή δεν υπάρχει πλέον θέμα.

Ενδεικτικό είναι ότι μετά τη συνάντηση ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε: «Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της».

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος αντάλλαξε χειραψία και με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Δρ. Αλβέρτο Μπουρλά κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανανέωσε το ραντεβού του με τον κ. Μπουρλά στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν ζητήματα της Ομογένειας και τρόποι συνεργασίας για την καλύτερη υποστήριξη του πολυδιάστατου έργου της Αρχιεπισκοπής. Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

Επιπλέον οι κ.κ Μητσοτάκης και Ελπιδοφόρος συζήτησαν ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού και επαναβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με τη μητέρα πατρίδα.

Είχε προηγηθεί χθες η ακύρωση της ξενάγησης του Κυρ. Μητσοτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στο Ground Zero, στον απόηχο της συμμετοχής του Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του Σπιτιού της Τουρκίας, παρουσία των Ερντογάν και Τατάρ.

Πάντως, μετά τον σάλο που προκάλεσε η κίνησή του, ο κ.κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε πως «με λύπη για την οδύνη που άθελά μου προκάλεσα σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς αδελφούς μου, ιδιαίτερα στο αγαπημένο μου ποίμνιο. Προσεύχομαι να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στη μαρτυρική Κύπρο, όπως την προσδοκά ο Κυπριακός λαός, με βάση το διεθνές δίκαιο και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, και εργάζομαι για αυτόν τον σκοπό».