Αρχική Δήμοι Συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τον «Κλεισθένη Ι» ζητά η ΚΕΔΕ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τον «Κλεισθένη Ι» ζητά η ΚΕΔΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Άμεση συνάντηση των προεδρείων της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να του καταθέσουν τις θέσεις και τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο θεσμός και η χώρα, ζητά με ομόφωνη απόφαση του το ΔΣ της ΚΕΔΕ, κατόπιν σχετικής εισήγησης του προέδρου της Γ. Πατούλη.

Στη σχετική επιστολή που εστάλη στον πρωθυπουργό ο κ. Πατούλης επικαλούμενος την αδυναμία συνεννόησης και σύνθεσης απόψεων με τον υπουργό Εσωτερικών με αφορμή το προτεινόμενο σχέδιο νόμου «Κλεισθένης Ι», ζητά από τον πρωθυπουργό να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα της Αυτοδιοίκησης και να ορίσει τη σχετική συνάντηση εντός των επόμενων ημερών.

Σχετικές συναντήσεις με στόχο την ενημέρωση για τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης,  θα πραγματοποιηθούν και με τους αρχηγούς των κομμάτων της βουλής.

Αφορμή για το ομόφωνο αίτημα του ΔΣ της ΚΕΔΕ στάθηκε και η σημερινή απαξιωτική προς την Αυτοδιοίκηση, στάση του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη ο οποίος δεν δέχθηκε να συναντήσει το προεδρείο της ΚΕΔΕ, δημάρχους και περιφερειάρχες από όλη τη χώρα, προκειμένου να του επιδώσουν τα ψηφίσματα των δημοτικών συμβουλίων και των ΔΣ των ΠΕΔ, τα οποία σε ποσοστό 92% ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και την έναρξη διαλόγου σε νέα βάση.

Ο κ. Σκουρλέτης δεν δέχθηκε τις εξηγήσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη ότι η επιβεβλημένη παρουσία του στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, τον ανάγκασε να μεταθέσει για αργότερα την ώρα της συνάντησης και ισχυριζόμενος ότι έχει άλλο ραντεβού, τελικώς δεν προχώρησε στην πραγματοποίηση της συνάντησης.

Σχολιάζοντας το γεγονός ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε χαρακτηριστικά:

« Σήμερα η Αυτοδιοίκηση εκδιώχθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και από τη Βουλή. Αυτό είναι ντροπή και αποτελεί μεγάλη προσβολή για το θεσμό μας. Είναι προφανές ότι ο κ. Σκουρλέτης δεν επιθυμεί το διάλογο μαζί μας και επιλέγει τη ρήξη. Την ευθύνη πλέον την έχει ο Πρωθυπουργός τον οποίο καλούμε να παρέμβει άμεσα προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί».