Αρχική Πολιτική Συνάντηση Κ.Σακελλαροπούλου με την πρωθυπουργό της Σερβίας

Συνάντηση Κ.Σακελλαροπούλου με την πρωθυπουργό της Σερβίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με την Πρωθυπουργό της Σερβίας Ana Brnabić, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα για τις εργασίες του 6ου Οικονομικού Forum των Δελφών.

Στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών. Συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, αλλά και στον τουρισμό, σε συνδυασμό με το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας και την έξοδο από την υγειονομική κρίση.

Η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε τη δέσμευση της χώρας μας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και, συνολικά, των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Επεσήμανε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της Σερβίας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η κυρία Brnabić υπογράμμισε την στρατηγική συνεργασία που υφίσταται μεταξύ των δύο χωρών και ευχαρίστησε την Ελληνίδα Πρόεδρο για τη στήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της Σερβίας. Τόνισε επίσης ότι η σερβική κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για εμβάθυνση των διμερών σχέσεων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων οικονομικής συνεργασίας που θα προκύψουν μετά το τέλος της πανδημίας.