Αρχική Παιδεία Συνάντηση Γαβρόγλου με το σύνοδο τμημάτων για την Ειδική Αγωγή

Συνάντηση Γαβρόγλου με το σύνοδο τμημάτων για την Ειδική Αγωγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιάννη Παντή συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 10-4-2017, με το Προεδρείο της Συνόδου των Παιδαγωγικών Τμημάτων κ.κ. Αλιβίζο Σοφό, Πρόεδρο Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αιγαίου, Βαβουγυιό Διονύση, Πρόεδρο Π.Τ.Ε.Α. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Μπαμπλέκου Ζωή, Πρόεδρο Τ.Ε.Π.Α.Ε. Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα βελτίωσης της εκπαίδευσης των Δασκάλων και ειδικότερα ζητήματα εξειδίκευσης αυτών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, στο πλαίσιο ενός σχολείου ποιοτικού, ενταξιακού και δημοκρατικού, που να αντιμετωπίζει με επάρκεια τις εκπαιδευτικές ανάγκες κάθε μαθητή. Ζητήθηκε από τον υπουργό η κατάθεση προτάσεων γύρω από τα ανωτέρω ζητήματα και ο ίδιος μετέφερε την επιθυμία του το θέμα να τεθεί στη Σύνοδο των Προέδρων  των Παιδαγωγικών Τμημάτων.

Ο Υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει διάθεση υποβάθμισης του πτυχίου των Τμημάτων Ειδικής Αγωγής και  γι αυτό το λόγο λαμβάνει μεγαλύτερη μοριοδότηση από ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, κατά τη διαδικασία των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή. Επιπλέον διευκρινίστηκε ότι δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση η ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών και των διδασκόντων καθηγητών των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Ειδικής Αγωγής.