Αρχική Υπουργεία Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελληνικής και Αλβανικής Αστυνομίας στο Αργυρόκαστρο Αλβανίας

Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελληνικής και Αλβανικής Αστυνομίας στο Αργυρόκαστρο Αλβανίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνάντηση αντιπροσωπειών της Ελληνικής και Αλβανικής Αστυνομίας με επικεφαλής από ελληνικής πλευράς την Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγο Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και από αλβανικής πλευράς τον Genc Merepenza, Γενικό Διευθυντή για θέματα συνόρων πραγματοποιήθηκε στο Αργυρόκαστρο Αλβανίας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η αποτίμηση σε κεντρικό επίπεδο της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας των συνόρων.

Κατά τη συνάντηση οι δύο πλευρές επεσήμαναν την υφιστάμενη στενή συνεργασία μεταξύ των Αστυνομιών των δύο χωρών και συμφώνησαν για την ανάγκη περαιτέρω προώθησης της.

Επιπλέον, υπογράμμισαν ότι θα συνεχίσουν τις τακτικές συναντήσεις των Διευθυντών Αστυνομίας τόσο σε περιφερειακό (όμορες Δ/νσεις) όσο και σε κεντρικό επίπεδο, προκειμένου να συζητούνται άμεσα τα προβλήματα και να προτείνονται λύσεις.

Μάλιστα στο πλαίσιο ενδυνάμωσης της προσπάθειας για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, συμφωνήθηκε η διενέργεια ταυτόχρονων περιπολιών, κατά λόγο αρμοδιότητας, στα συνοριακά σημεία και σύμφωνα με το υφιστάμενο Διμερές Νομικό Πλαίσιο.

Λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη ταξιδιωτική κίνηση μεταξύ των δύο χωρών, οι αντιπροσωπείες δεσμεύτηκαν για ενίσχυση του προσωπικού των συνοριακών σημείων, κατά τις εορταστικές περιόδους και επεσήμαναν την αναγκαιότητα συνέχισης της συνεργασίας, τόσο μέσω των θεσμοθετημένων διαύλων επικοινωνίας όσο και μέσω των αστυνομικών συνδέσμων των δύο χωρών.