Αρχική Περιφέρειες Συναντήσεις του υπουργού Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση με τα ΔΣ ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ

Συναντήσεις του υπουργού Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση με τα ΔΣ ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τις πρώτες συναντήσεις με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα έχει ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Μετά από επιστολές που απέστειλε ο κ. Χαρίτσης στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστό ζήτησε συναντήσεις με τα Διοικητική Συμβούλια των Ενώσεων. Oι συναντήσεις καθορίστηκαν με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, σήμερα Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου στις 13.00 και την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίοιυ, στις 11.00 με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ.

Στις επιστολές του, ο Αλέξης Χαρίτσης επισημαίνει ότι «ευελπιστεί σε μία εποικοδομητική συνεργασία, καθώς όπως τονίζει, οι ανάγκες και οι προκλήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μεγάλες και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

H ενίσχυση της αναπτυξιακής λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στον σχεδιασμό και τις δράσεις του υπουργείου Εσωτερικών. Οι δήμοι και οι περιφέρειες θα στηριχθούν χρηματοδοτικά και τεχνικά ώστε να υλοποιήσουν τα απαραίτητα έργα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, αλλά και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.