Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωσταντέλλο, σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, καθώς ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν να ελέγξουν μια φωτιά στη Βάρη – Κορωπίου.

Ο κ. Κωσταντέλλος δήλωσε ότι η περιοχή που επηρεάζεται ανήκει στα όρια του δήμου και ότι η φωτιά ξεκίνησε στις δύο σήραγγες της περιοχής, εξαπλώθηκε γρήγορα και κινείται προς την ανατολή.

Τουλάχιστον δύο σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τη φωτιά. Έχει εκδοθεί εντολή εκκένωσης από το Κίτσι προς τη Βάρη και από τα Λαμπρικά προς τη λεωφόρο Αγίας Μαρίνας. Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη και ότι οι πυροσβέστες και αεροσκάφη προσπαθούν να κατασβέσουν τη φωτιά.

Πολύ ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή και επιδεινώνουν την κατάσταση, ενώ οι αρχές επιχειρούν εντατικά για να ελέγξουν την κατάσταση.

Η Αττική Οδός ανακοίνωσε εκτροπές κυκλοφορίας λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Κορωπίου – Αγίας Μαρίνας, με την έξοδο προς Κορωπί – Βάρη – Αγία Μαρίνα να παραμένει κλειστή, ενώ η έξοδος προς Μαρκόπουλο – Παιανία παραμένει ανοικτή.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις