Αρχική Ελλάδα Συναγερμός σε γηροκομείο στον Πειραιά – Βρέθηκαν 20 θετικά κρούσματα

Συναγερμός σε γηροκομείο στον Πειραιά – Βρέθηκαν 20 θετικά κρούσματα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές καθώς εντοπίστηκαν 20 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, έχουν διενεργηθεί 221 τεστ και έχουν διαγνωστεί μέχρι στιγμής 20 θετικά κρούσματα, εκ των οποίων δύο αφορούν σε νοσηλευτικό προσωπικό. Τέσσερις ηλικιωμένοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Η ανακοίνωση του γηροκομείου για τα κρούσματα κορωνοϊού

«Η διοίκηση του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Άσυλον Πενήτων Βασ Αθανασίου Πρωθιερέως – Γηροκομείον Πειραιώς» ανακοινώνει 20 συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, εκ των οποίων δύο αφορούν σε νοσηλευτικό προσωπικό, τα οποία ανιχνεύτηκαν στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου που υποβάλλει το Ίδρυμα όλο το προσωπικό σε πυκνά τακτά χρονικά διαστήματα και δέκα οκτώ που αφορούν σε τροφίμους.

Τα κρούσματα στους τροφίμους προέκυψαν κατόπιν ελέγχου του ΕΟΔΥ μετά από άμεσο αίτημα του Ιδρύματος και την ενημέρωση που του παρείχε αναφορικά με τις δύο θετικές νοσηλεύτριες, ενώ άπαντα είναι ασυμπτωματικά.

Πέραν των ανωτέρω τακτικών ελέγχων για covid-19, στο πλαίσιο των αυστηρών προληπτικών μέτρων που εφαρμόζονται με εντολές της διοίκησης και του ιατρικού προσωπικού, το σύνολο του προσωπικού και των τροφίμων έχει υποβληθεί σε εμβολιασμό ενάντια στη γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο.
Ακολουθείτε το προβλεπόμενο πρωτόκολλο».