Αρχική Δήμοι Συμμετοχή Δήμου Χανίων στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Συμμετοχή Δήμου Χανίων στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με κεντρικό σύνθημα: “Όλη η μουσική έξω, όλοι οι μουσικοί έξω” ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.- Κ.Α.Μ., στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής, καλούν όλους τους μουσικούς της πόλης να παρουσιάσουν τη δουλεία τους η οποία από την 21η Ιουνίου και για 6 μήνες, θα ακούγεται σε όλη την πόλη!

Επίσης το βράδυ της 21ης Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν προβολές των video clips των καλλιτεχνών στον εξωτερικό τοίχο του Κέντρου Πολλαπλών Δραστηριοτήτων “Μίκης Θεοδωράκης”.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χανίων, η 21η Ιουνίου δεν είναι απλά η μεγαλύτερη ημέρα του έτους είναι η ημέρα, που σηματοδοτεί επίσημα την έναρξη του καλοκαιριού. Είναι η ημέρα όπου οι γωνιές κάθε ευρωπαϊκής πόλης πλημμυρίζουν με μοναδικά ηχοχρώματα, γιορτάζοντας για ακόμα μία χρονιά τη Γιορτή της Μουσικής. Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής έχει ως στόχο την προώθηση της μουσικής, μέσα από την ανάδειξη και υποστήριξη νέων δημιουργών καθώς και την παρουσίαση ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Φέτος οι συνθήκες, λόγω πανδημίας, είναι ιδιαίτερες όμως από τον εορτασμό αυτής της ημέρας δεν μπορεί να απουσιάζει ο Δήμος Χανίων, ο οποίος κάθε χρόνο δίνει δυναμικά το παρών. Σύμφωνα με τα παραπάνω απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους μουσικούς επαγγελματίες και ερασιτέχνες του Δήμου να δηλώσουν συμμετοχή στο events@chania-culture.gr μέχρι την Τετάρτη 17 Ιουνίου, στέλνοντας μέσω we transfer την ηχογραφημένη μουσική τους πρόταση και με αρχείο mp4 (1920X1080) τα βιντεοσκοπημένα τους τραγούδια.

Επίσης, μπορούν να στείλουν τις μουσικές τους προτάσεις, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού σε χώρους που θα επιλέξουν οι ίδιοι.

Διευκρινίζεται ότι οι ανοιχτές συναυλίες επιτρέπονται από τις 15 Ιουλίου. Για επιπλέον πληροφορίες επικοινωνία με το 2821034200 και το 2821341613.

Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός ήρθε στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 1999 και έκτοτε οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής καθιερώθηκαν πανελλαδικά με ολοένα και περισσότερες πόλεις να οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις.