Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Συμφωνία υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης και kariera.gr για ψηφιακές δεξιότητες

Μνημόνιο συνεργασίας για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων υπεγράφη μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, του kariera.gr και του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης «Ημέρες Καριέρας» του kariera.gr που έλαβε χώρα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 8-9 Οκτωβρίου, αναφέρει ανακοίνωση.

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος, που ηγείται της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, ο Ιδρυτής και CEO του kariera.gr, Θεόφιλος Βασιλειάδης και ο Πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά”, Ιωάννης Εμίρης, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την προώθηση και την ανάδειξη των ψηφιακών δεξιοτήτων στη χώρα μας. Η συνεργασία αυτή του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, για την ενίσχυση της απασχόλησης, έχει ως στόχο μεταξύ άλλων τη χαρτογράφηση των ψηφιακών δεξιοτήτων σε συγκεκριμένους κλάδους της αγοράς, μέσω εφαρμογών βασισμένων σε τεχνολογίες ΑΙ (Τεχνητής Νοημοσύνης) και NLP (Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας), την ανάλυση των πραγματικών δεδομένων της αγοράς εργασίας και τη συνεχή ενημέρωση για τις νέες τάσεις για τις ψηφιακές δεξιότητες.

Μέσω από αυτή την σημαντική συνεργασία, ενισχύεται περαιτέρω ο σχεδιασμός των εθνικών προγραμμάτων με στόχο την αναβάθμιση και διεύρυνση των δεξιοτήτων και γνώσεων των υποψηφίων (upskilling) καθώς και η απόκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων (reskilling). Παράλληλα, θα αποτυπωθούν οι τάσεις στην ελληνική αγορά εργασίας και θα προστεθούν στην πλατφόρμα της Εθνικής Συμμαχίας που ήδη βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τοποθετεί την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών στον πυρήνα της στρατηγικής της για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. Στο πλαίσιο αυτό, στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ειδικότερα στη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, μέσα από την Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, στόχος μας είναι να αναπτύξουμε γόνιμες συνέργειες μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, προκειμένου να μειώσουμε το ψηφιακό χάσμα. Η συνεργασία με το kariera.gr και το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της πορείας που θέλουμε να ακολουθήσουμε για την ενδυνάμωση του εργατικού δυναμικού της χώρας μας και την εδραίωση μιας νέας ψηφιακής κουλτούρας.», δήλωσε σχετικά ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος.

Ο Ιδρυτής και CEO του kariera.gr, Θεόφιλος Βασιλειάδης, ανέφερε«είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σήμερα ενώνουμε δυνάμεις με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το ΕΚ Αθηνά για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ελλάδα. Τα δεδομένα που θα παρέχει το kariera.gr και η επεξεργασία στην οποία θα προβούμε για να χαρτογραφήσουμε τις ψηφιακές δεξιότητες και τις τάσεις στην αγορά, πιστεύω θα συμβάλλουν σημαντικά στον σχεδιασμό της στρατηγικής του Υπουργείου στον κομβικό αυτό κλάδο για τον τομέα της εργασίας».

«Η συνεργασία των τριών φορέων μας σηματοδοτεί τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας στη μελέτη και την αντιμετώπιση καίριων θεμάτων που αφορούν στην αγορά εργασίας, την αναβάθμιση του εργατικού δυναμικού και τη διαχείριση των αλλαγών που παρατηρούμε στο παγκόσμιο και εθνικό εργασιακό περιβάλλον. Η συνεισφορά του Ε.Κ. “Αθηνά” καλύπτει όλους τους τομείς της προσπάθειας αυτής, από τη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων μέχρι τη λήψη αποφάσεων και τη σχεδίαση πολιτικής», τόνισε ο Πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά”, Ιωάννης Εμίρης.

Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ξεκινάει και επίσημα η συνεργασία των τριών φορέων που σύντομα θα παράξει σημαντικά αποτελέσματα για τον τομέα της εργασίας, τις ψηφιακές δεξιότητες που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ζήτηση αλλά και τις τάσεις στην ελληνική αγορά.

Διαβάστε ακόμη:

Αρχηγική εμφάνιση Τεμπονέρα: «Είναι η ώρα των νόμιμων ιδιοκτητών του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο κατάμεστο κλειστό...

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Ενημερωτικό Δελτίο

ΕΟΠΥΥ: Τέλος στις συμβάσεις γιατρών και διαγνωστικών κέντρων που δεν εξυπηρετούν ασφαλισμένους

ΕΟΠΥΥ: Τέλος στις συμβάσεις γιατρών και διαγνωστικών κέντρων που δεν εξυπηρετούν ασφαλισμένους  Έντονο παρασκήνιο φαίνεται ότι υπάρχει πίσω από διάταξη τροπολογίας που εντάσσεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το...

Υπουργείο Παιδείας: Το συγκλονιστικό βίντεο για το bullying: «Για να σπάσει ο κύκλος της βίας πρέπει να μιλήσεις»

Υπουργείο Παιδείας: Το συγκλονιστικό βίντεο για το bullying: «Για να σπάσει ο κύκλος της βίας πρέπει να μιλήσεις» Γροθιά στο στομάχι το βίντεο του υπουργείου...

«Φωτοβολταϊκά στο χωράφι» Από σήμερα οι αιτήσεις – Η ενίσχυση και η προθεσμία

«Φωτοβολταϊκά στο χωράφι» Από σήμερα οι αιτήσεις – Η ενίσχυση και η προθεσμία Ανοικτό για υποβολή αιτήσεων θα είναι από σήμερα, Τρίτη 9 Απριλίου, στις...

Πολυνομοσχέδιο: Τι προβλέπει για αυθαίρετα, ΑΠΕ και στρατηγικούς κακοπληρωτές

Πολυνομοσχέδιο: Τι προβλέπει για αυθαίρετα, ΑΠΕ και στρατηγικούς κακοπληρωτές, δέκα μεταρρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, έθεσε πολυνομοσχέδιο, με...