Αρχική Ελλάδα Συλλήψεις 22 οπαδών στα ματς Παναθηναϊκός – Βιγιαρεάλ και Ολυμπιακός – Φράιμπουργκ

Συλλήψεις 22 οπαδών στα ματς Παναθηναϊκός – Βιγιαρεάλ και Ολυμπιακός – Φράιμπουργκ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις συνολικά 22 ατόμων, στο περιθώριο των αγώνων Παναθηναϊκός – Βιγιαρεάλ και Ολυμπιακός – Φράιμπουργκ για το Europa League.

Συγκεκριμένα, μετά από τους σχετικούς ελέγχους στο ΟΑΚΑ και το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», 22 οπαδοί συνελήφθησαν για βία και και παραβάσεις των νομοθεσιών για τον αθλητισμό.

Οι διωκτικές Αρχές κατάσχεσαν από τους εν λόγω οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, όπλα, φωτοβολίδες και ναρκωτικά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

H Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει εντατικά τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της βίας με αθλητικό υπόβαθρο στη βάση τόσο της προληπτικής όσο και της κατασταλτικής δράσης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, στο πλαίσιο διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρου που έλαβαν χώρα σε Ο.Α.Κ.Α. και «Γ. Καραϊσκάκης», χθες, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν εντατικοί έλεγχοι από ειδικά συνεργεία της Ελληνικής Αστυνομίας, για την πρόληψη της βίας με αθλητικό υπόβαθρο, κατά τους οποίους συνελήφθησαν συνολικά -22- άτομα.

Συλλήψεις, Ματς, Παναθηναϊκός-Βιγιαρεάλ, Ολυμπιακός- Φράιμπουργκ, Αγώνες, Europa League, Οπαδοί, Οπαδοί Παναθηναϊκού, Οπαδοί Ολυμπιακού, Βία, Παραβιάσεις των Νομοθεσιών για τον Αθλητισμό, Όπλα, Φωτοβολίδες, Ναρκωτικά, Ο.Α.Κ.Α, Γ. Καραϊσκάκης, Κάνναβ
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για βία κατά Υπαλλήλων και Δικαστικών προσώπων καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τον αθλητισμό, τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχων εξωτερικά του γηπέδου Ο.Α.Κ.Α., εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν -21- άτομα, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

κάνναβη συνολικού μικτού βάρους -18,2- γραμμαρίων,
-10- αυτοσχέδια τσιγάρα με κάνναβη,
-5- τρίφτες, με αποσπάσματα κάνναβης,
-6- βεγγαλικά χειρός,
στυλό λέιζερ και συσκευή εκπομπής ακτίνων λέιζερ, και
πολυεργαλείο με αναδιπλούμενη λάμα μαχαιριού μήκους -5,5- cm.

Συλλήψεις, Ματς, Παναθηναϊκός-Βιγιαρεάλ, Ολυμπιακός- Φράιμπουργκ, Αγώνες, Europa League, Οπαδοί, Οπαδοί Παναθηναϊκού, Οπαδοί Ολυμπιακού, Βία, Παραβιάσεις των Νομοθεσιών για τον Αθλητισμό, Όπλα, Φωτοβολίδες, Ναρκωτικά, Ο.Α.Κ.Α, Γ. Καραϊσκάκης, Κάνναβ
Επιπλέον, στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», συνελήφθη άτομο, που προσπάθησε να εισέλθει σε θύρα του γηπέδου παροτρύνοντας παράλληλα έτερους φιλάθλους κατά αστυνομικών, ενώ στο πλαίσιο του ελέγχου που του διενεργήθηκε, προέβαλε σθεναρή αντίσταση με αποτέλεσμα να τραυματίσει αστυνομικό. Μάλιστα, προηγουμένως είχε επιχειρήσει να εισέλθει με βίαιο τρόπο σε χώρο στον οποίο βρισκόταν αστυνομικός με σκοπό να τον τραυματίσει.

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της βίας με αθλητικό υπόβαθρο θα πραγματοποιεί ελέγχους με σκοπό την πρόληψη και καταστολή τέτοιων φαινομένων.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις