Αρχική Εργασιακά Συγκροτήθηκε σε σώμα το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), πρόεδρος του οποίου αναδείχθηκε ο Πασχάλης Τσαρούχας.

Συγκροτήθηκε σήμερα, Τετάρτη (3/2), σε σώμα το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), όπως είχε προαναγγελθεί σε συνέχεια και των καταγγελιών μελών του φορέα για περιστατικά εργασιακής, σωματικής και σεξουαλικής βίας, μεταξύ άλλων, στον χώρο του θεάματος.

Σε σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται πως «το Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι ένα καταστατικά προβλεπόμενο ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ όργανο, που αποκλειστικό στόχο έχει τη διερεύνηση και διευθέτηση ζητημάτων μόνο των μελών του Σωματείου, επί τη βάσει της αντισυναδελφικής/αντισωματειακής (αντικαταστατικής) ή όχι δράσης ή συμπεριφοράς. Δεν είναι και δεν υποκαθιστά την δικαστική ή άλλη επίσημη αρχή, καθώς εξ ορισμού και αυτονόητα ερευνά πειθαρχικά παραπτώματα και όχι ποινικά ή όποιου άλλου είδους αδικήματα. Συντελεί έτσι, αποφασιστικά, στην διαμόρφωση και την εμπέδωση συναδελφικής συνείδησης στα μέλη του Σωματείου».

«Διέπεται και λειτουργεί βάσει αυστηρών κανόνων που προβλέπονται στον Εσωτερικό Κανονισμό του, που διασφαλίζουν την ψύχραιμη, μεθοδική, αντικειμενική και βάσει συγκεκριμένων προθεσμιών διερεύνηση των ζητημάτων, που δίνουν και στα δύο μέρη τον χώρο και χρόνο να ακουστούν. Αυτά τα χαρακτηριστικά οφείλουμε όλοι μαζί και κάθε ένας ενδιαφερόμενος (για οποιοδήποτε λόγο) να τα σεβαστούμε και να αφήσουμε τα μέλη του Πειθαρχικού να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και χωρίς περιττές πιέσεις», προστίθεται.

Η σύνθεση του πειθαρχικού οργάνου είναι η εξής:

  • «Πρόεδρος: Πασχάλης Τσαρούχας
  • Αντιπρόεδρος: Ντίνα Αβαγιαννού
  • Γραμματέας: Μαρία Μοσχούρη
  • Οργανωτικός Γραμματέας: Τρύφωνας Ζάχαρης
  • Αντεπιστέλλον μέλος του ΔΣ του ΣΕΗ: Γιάννης Παναγόπουλος
  • Μέλη: Λίλα Καφαντάρη, Ειρήνη Λιγάτου».

Εξάλλου, το ΣΕΗ σημειώνει πως «όπως όλο αυτό το διάστημα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΗ συνεχίζει κανονικότατα τη λειτουργία του για την πολύπλευρη προστασία των ηθοποιών για την αντιμετώπιση του τεράστιου όγκου των ζητημάτων τους (εργασιακά, εκπαιδευτικά, κλπ.) και τις τυχόν δικαιωματικές διαφορές τους με ΜΗ μέλη του Σωματείου (εργοδότες, σκηνοθέτες, παραγωγοί κλπ.), ενώ άμεσα – όπως άλλωστε είχαμε ανακοινώσει – θα δημοσιευθεί ο ακριβής τρόπος λειτουργίας και το πλαίσιο της ομάδας εργασίας νομικής και ψυχολογικής στήριξης για ζητήματα βίας και προσβολής της αξιοπρέπειας».

Αξίζει να αναφερθεί πως νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του σωματείου κ. Σπύρος Μπιμπίλας δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό (OPEN) πως «το πειθαρχικό για πρώτη φορά θα συγκληθεί σήμερα, και θα ασχοληθεί με όλες τις περιπτώσεις που έχουν φτάσει στο σωματείο γιατί είναι αρκετές».

Σημειώνεται, τέλος, πως το ΔΣ του ΣΕΗ συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη, προκειμένου να εξετάσει τόσο ζητήματα της επικαιρότητας, όσο και εργασιακά, με κύριο σημείο την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με το Εθνικό.