ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στο υπουργείο Οικονομικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν συνταξιούχοι έξω απ’ το υπουργείο Οικονομικών, αυτή την ώρα. Οι συνταξιούχοι αντιδρούν στην αναδρομική φορολόγηση τους. Με εκκαθαριστικά σημειώματα που έλαβαν από τη φορολογική διοίκηση οι συνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν έξτρα φόρο για αναδρομικά ποσά. Τα εκκαθαριστικά χρεωστικά σημειώματα που εστάλησαν σε συνολικά 71.000 φορολογουμένους αντιστοιχούν σε μέσο φόρο 1.300 ευρώ περίπου, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις […]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν συνταξιούχοι έξω απ’ το υπουργείο Οικονομικών, αυτή την ώρα. Οι συνταξιούχοι αντιδρούν στην αναδρομική φορολόγηση τους.

Με εκκαθαριστικά σημειώματα που έλαβαν από τη φορολογική διοίκηση οι συνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν έξτρα φόρο για αναδρομικά ποσά.

Τα εκκαθαριστικά χρεωστικά σημειώματα που εστάλησαν σε συνολικά 71.000 φορολογουμένους αντιστοιχούν σε μέσο φόρο 1.300 ευρώ περίπου, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει ακόμα και τα 10.000 ευρώ.

Μηνυτήρια αναφορά κατά της ηγεσίας της ΑΑΔΕ

Μετά τις αντιδράσεις των συνταξιούχων, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) προχώρησε στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά της ηγεσίας της ΑΑΔΕ παρατηρώντας ότι τα συγκεκριμένα αναδρομικά είχαν αργήσει να εισπραχθούν από τους δικαιούχους αρκετά χρόνια, δεν εμφανίζονταν στις βεβαιώσεις αποδοχών καθώς και στο ηλεκτρονικό σύστημα του Taxisnet. Για αυτόν τον λόγο δεν είχαν κατατεθεί τροποποιητικές δηλώσεις.

Μάλιστα, δεν υπήρξε καμία γραπτή ή ηλεκτρονική ενόχληση στους συνταξιούχους.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, έχει ζητήσει την άμεση παρέμβασή τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος, επισημαίνοντας ότι εξαιτίας της δικής τους ολιγωρίας οι συνταξιούχοι λαμβάνουν χρεωστικά σημειώματα με τόκους υπερημερίας.

string(0) ""