Αρχική Παρασκήνιο Συγγνώμη από την Καθημερινή στον Κατρούγκαλο για κατάπτυστο δημοσίευμα

Συγγνώμη από την Καθημερινή στον Κατρούγκαλο για κατάπτυστο δημοσίευμα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε ένα άκρως χυδαίο σχόλιο προχώρησε ο Στέφανος Κασσιμάτης της Καθημερινής χλευάζοντας την εξωτερική εμφάνιση του Γιώργου Κατρούγκαλου στην Βουλή, η οποία όμως οφείλεται σε σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο πολιτικός.

Τόσο η Καθημερινή όσο και ο δημοσιογράφος ύστερα από τον σάλο που ξέσπασε ζήτησαν συγγνώμη από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος είχε γράψει κάτω από τη φωτογραφία του Κατρούγκαλου στη Βουλή: «Ω, οι μπούκλες! Που πήγαν οι ασημένιοι βόστρυχοι; Αυτοί που κάποτε (μόλις πριν από ένα χρόνο) σκίζαν το πλατύ μέτωπο του Κατρούγκαλου! Νομίζω μπουλντόζα πρέπει να οδηγούσε ο πανδαμάτωρ όταν πέρασε, ίσως ήταν και λίγο μεθυσμένο. Ας καταγραφεί παρακαλώ η θλιβερή απώλεια ως ακόμε ένα από τα εγκλήματα της Δεξιάς…».

Ωστόσο, η αλλαγή αυτή στην εμφάνιση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται σε σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, κάτι που είναι γνωστό στα γραφεία των πολιτικών συντακτών. Αμέσως μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας ξέσπασε σάλος τόσο από έτερους δημοσιογράφους όσο και από βουλευτές ακόμα και της ΝΔ κατακρίνοντας τόσο τον ίδιο, όσο και την εφημερίδα για το σχόλιο αυτό, οδηγώντας την εφημερίδα να ζητήσει συγγνώμη με ανακοίνωσή της.

«Η «Κ» ζητά συγγνώμη από τον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο για τη φωτογραφία και το σχόλιο που τη συνόδευε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας. Όσο και αν είναι προφανές ότι ο αρθρογράφος δεν γνώριζε την περιπέτεια υγείας του κ. Κατρούγκαλου, σημασία έχει ότι πρόκειται για ατόπημα. Το οποίο δεν θα επαναληφθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσιμάτης, έγραψε: «Στη φωτογραφία της Παρασκευής διέπραξα ένα σοβαρό λάθος, εξαιτίας της αφέλειάς μου. Χρωστώ, ως εκ τούτου, μια συγγνώμη τόσο στον ίδιο τον Γιώργο Κατρούγκαλο όσο και στους αναγνώστες, καθώς δεν εγνώριζα (και ούτε μπορούσα να υποθέσω, εξ ου και η αφέλεια) ότι η απώλεια των μαλλιών του πρώην υπουργού οφείλεται σε θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του μηνός για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας.

Πληροφορούμαι μάλιστα ότι οι γιατροί του είχαν συστήσει να παραμείνει οικουρών μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά στον ίδιο επικράτησε το αίσθημα της υποχρέωσης να παραστεί στη Βουλή, δεδομένου ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περισσεύουν οι ειδικοί περί τα ελληνοτουρκικά. Του εύχομαι ολοψύχως καλή δύναμη και καλή ανάρρωση. Να επανέλθει γερός και δυνατός».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ευχαρίστησε όλους όσοι πήραν θέση επί του θέματος, γράφοντας: «Ευχαριστώ όλους εσάς που πήρατε θέση επί του θέματος, φίλους, συντρόφους, δημοσιογράφους κ ιδίως τους πολιτικούς αντίπαλους. Ίσως βγει κάτι καλό από τη θλιβερή αυτή ιστορία: ένα υγιέστερο δημοσιογραφικό τοπίο, χωρίς κανιβαλισμούς κ δολοφονίες χαρακτήρων».