Αρχική Υγεία Συγχαρητήρια στον Βασίλη Κικίλια από τον επικεφαλής του ΠΟΥ Ευρώπης

Συγχαρητήρια στον Βασίλη Κικίλια από τον επικεφαλής του ΠΟΥ Ευρώπης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα εύσημα στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και στους συνεργάτες του, απένειμε, μέσω Twitter, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε.

Αφορμή στάθηκε η συνέντευξη του υπουργού Υγείας στο πρακτορείο Reuters, στην οποία δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση είδε νωρίς τον επερχόμενο κίνδυνο της κρίσης της Δημόσιας Υγείας και έλαβε έγκαιρα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, λαμβάνοντας υπόψη πρώτα και πάνω απ’ όλα τις ζωές των Ελλήνων και την αξία της ανθρώπινης ζωής, έναντι της οικονομίας.

IMG_0822

 

Η πανδημία του Covid-19 έχει αφήσει έκθετες «φτωχές» ηγεσίες και διακυβερνήσεις παγκοσμίως. Από την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις ΗΠΑ, οι πολιτικοί περίμεναν πάρα πολύ καιρό πριν πάρουν τα δραστικά μέτρα που απαιτούνται για την προστασία των πολιτών τους.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Bloomberg Φερντινάντο Τζουλιάνο, αποτελεί μια αξιοσημείωτη -και ίσως εκπληκτική- εξαίρεση σε αυτή την τάση.

Η κυβέρνηση επέβαλε σοβαρά μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης σε πολύ προγενέστερο στάδιο της πανδημίας του κορωνοϊού, σε σχέση με άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης. Προς το παρόν, αυτή η ταχεία αντίδραση βοήθησε την Ελλάδα να αποφύγει την τραγική κρίση της υγειονομικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν τα πλουσιότερα κράτη.