Αρχική Υπουργεία Συγχαρητήρια επιστολή του Γάλλου ΥΠΕΞ στον Ν. Δένδια – Συνεργασία για αλληλέγγυα...

Συγχαρητήρια επιστολή του Γάλλου ΥΠΕΞ στον Ν. Δένδια – Συνεργασία για αλληλέγγυα Ευρώπη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν (Jean-Yves Le Drian), σε πρόσφατη συγχαρητήρια επιστολή προς τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, υπογραμμίζει την ανάγκη προώθησης της ενοποιημένης και αλληλέγγυας Ευρώπης, με αφορμή την επέτειο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Όπως προσθέτει, η χώρα του έχει δεσμευθεί για τη στήριξη αυτού του έργου, το οποίο διατηρεί τη συνάφεια του σήμερα, από κοινού με την Ελλάδα.

Στην απαντητική επιστολή του ο υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει, από πλευράς του, την προσήλωση της Ελλάδας στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, καθώς και των κοινών προσπαθειών για την ενίσχυση μίας υπεύθυνης και αλληλέγγυας Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία βασίζεται σε αξίες, όπως η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, που αποτελούν βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών είχε αναγκαστεί να αναβάλει την επίσκεψή του στην Αθήνα τον περασμένο Φεβρουάριο, προκειμένου να συμμετάσχει στο Φόρουμ Φιλίας, στο οποίο τελικά συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη, λόγω της πανδημίας.

Σε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο υπουργών είχε συμφωνηθεί να πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση, είτε στην Αθήνα είτε στο Παρίσι, ευθύς μόλις το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ