Αρχική Οικονομία Στουρνάρας: Το 2023 θα αποκτήσουμε επενδυτική βαθμίδα

Στουρνάρας: Το 2023 θα αποκτήσουμε επενδυτική βαθμίδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εντός μηνών θα γίνει επιστροφή σε επενδυτική βαθμίδα σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στους Financial Times.

«Πιστεύουμε ότι το 2023 είναι η χρονιά που θα πάρει την επενδυτική βαθμίδα», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, προτρέποντας την επόμενη κυβέρνηση της χώρας να διατηρήσει τη δημοσιονομική σύνεση.

«Η Ελλάδα απέχει μήνες από την αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ακόμα στους FT ότι είναι «βέβαιος» ότι οι οίκοι αξιολόγησης θα αναβαθμίσουν τα ελληνικά ομόλογα εντός μηνών, εάν οι νομοθέτες σηματοδοτήσουν την πρόθεσή τους να διατηρήσουν τις μεταρρυθμίσεις και να εκμεταλλευτούν ένα παράθυρο ευκαιρίας για να μειώσουν σημαντικά το βάρος του χρέους της χώρας.Ως προς τον χρόνο της αναβάθμισης, εκτίμησε πως το πιθανότερο είναι να συμβεί «αμέσως μετά τις εκλογές», αλλά μπορεί να συμβεί ακόμα και πριν τις εκλογές.

O κεντρικός τραπεζίτης στο μήνυμά του προς τους εργαζόμενους της τράπεζας, τον Ιανουάριο, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας είχε χαρακτηρίσειεθνικού χαρακτήρα στόχο «την αναβάθμιση των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στην επενδυτική βαθμίδα κατά το τρέχον έτος».