Αρχική Δήμοι Στον Δήμο Αγίων Αναργύρων η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της ΕΑΕ

Στον Δήμο Αγίων Αναργύρων η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της ΕΑΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στον χώρο του Νέου Δημαρχείου Αγίων Αναργύρων (Λεωφόρος Δημοκρατίας 61) θα βρίσκεται την Πέμπτη 18, την Παρασκευή 19  κ Σάββατο 20 Ιουνίου 2020, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας,  συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης με δωρεάν μαστογραφίες

Τηλέφωνο για ραντεβού: 213 2039936 και  – 213 2039946 (καθημερινές 09:00-13:00)

Τα ραντεβού θα κλείνονται  με σειρά προτεραιότητας.

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων,  συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 7.500.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις,  όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.