Αρχική Επιχειρήσεις Στο “τραπέζι” των διαπραγματεύσεων 450.000 θέσεις εργασίας και νέα Κοινωφελής

Στο “τραπέζι” των διαπραγματεύσεων 450.000 θέσεις εργασίας και νέα Κοινωφελής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τον κυβερνητικό στόχο για το “άνοιγμα” έως και 450.000 νέων θέσεων εργασίας έως το 2020 περιέγραψε στους εκπροσώπους των δανειστών η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην συνάντηση που είχαν χθες το βράδυ στο Χίλτον.

Η κ. Αντωνοπούλου απέσπασε την κατ’ αρχάς συμφωνία των εκπροσώπων των Θεσμών, ωστόσο, το ποσό των 3 δισ. ευρώ που απαιτείται για την υλοποίησή τους αναμένεται να αποτελέσουν ένα ακόμα “αγκάθι” στην επίπονη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έγινε ενδελεχής διάλογος αναφορικά με το μείζον ζήτημα της ανεργίας, τη σπουδαιότητα του οποίου φάνηκε να συμμερίζονται οι επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κατάληξη, αφού δεν έγινε σαφές πώς και από πού θα προκύψουν τα αναγκαία κονδύλια ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η επικεφαλής του υπουργείου Εργασίας περιέγραψε αδρομερώς τους στόχους της κυβέρνησης για το ζήτημα. Συγκεκριμένα, στο πλάνο της κυβέρνησης βρίσκεται, μέσα στην επόμενη τριετία, η δημιουργία 100.000 έως 150.000 νέων θέσεων εργασίας ετησίως. Εξ αυτών, οι μισές -περίπου 75.000 θέσεις- θα εντάσσονται σε Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, ενώ στόχος αποτελεί να δημιουργηθούν έως 55.000 θέσεις εργασίας για νέους με υψηλά προσόντα.
Εξάλλου, παρουσιάστηκαν οι στόχοι για ειδικά προγράμματα απασχόλησης που θα αφορούν νέους ανέργους από 22 έως 29 ετών, αλλά και ανέργους άνω των 55 ετών, ηλικιακή ομάδα η οποία βάλλεται ιδιαιτέρως από την ανεργία.