Αρχική Περιφέρειες Στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας και των άλλων περιοχών η Περιφέρεια...

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας και των άλλων περιοχών η Περιφέρεια Αττικής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην Καρδίτσα μετέβη την Κυριακή ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μαζί με τα 22 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες τα οποία παρέδωσε στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό.

Το υλικό συγκεντρώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Γ. Πατούλης: «Σήμερα όλοι μαζί στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι κανένας πολίτης δεν είναι μόνος του. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα σε κάθε συνάνθρωπο μας που έχει ανάγκη».

Στην Καρδίτσα μετέβη την Κυριακή ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνοδεύοντας τα 22 φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας με είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Θεσσαλίας, τα οποία παρέδωσε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώθηκε μετά τη θερμή ανταπόκριση των πολιτών σε σχετική δράση που διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή σε 11 σημεία της Αττικής, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Πρόκειται για τρόφιμα μακράς διάρκειας (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, γάλα εβαπορέ, λάδι, ζάχαρη, αλάτι, ντοματοπελτέ, δημητριακά), είδη ατομικής υγιεινής, είδη καθαρισμού, πετσέτες και κλινοσκεπάσματα.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε στην Καρδίτσα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν θερμά για τη συνεισφορά του στους πληγέντες, εξάροντας την πρωτοβουλία. Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Καρδίτσας Τσιάκος Βασίλης, ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, ο Δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης, η Βουλευτής της ΝΔ Ασημίνα Σκόνδρα, ο Καθηγητής ΕΚΠΑ Ε. Λέκκας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας και Αντιδήμαρχος Καρδίτσας Σπανιάς Αριστοτέλης, Αντιπεριφερειάρχες, Δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι κοινωνικών και πολιτικών φορέων.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν οι υπεύθυνες του πιλοτικού προγράμματος των ΚΕΠ Υγείας Α. Κοίλου και Φ. Χατζηκωνσταντίνου, η σύμβουλος τους Περιφερειάρχη σε θέματα αθλητισμού και εθελοντισμού Χ. Γαλανοπούλου που συντόνισε τη διαδικασία, ο σύμβουλος της Περιφέρειας σε ζητήματα οδικής ασφάλειας Κ. Λογοθέτης που συντόνισε την ασφαλή μετάβαση της αποστολής και εθελοντές του ΕΔΣΝΑ οι οποίοι βοήθησαν στη διανομή του υλικού.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

«Σήμερα νιώθω ιδιαίτερη χαρά, τιμή και συγκίνηση γιατί όλοι μαζί αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι κανένας πολίτης σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας δεν είναι μόνος του. Είμαστε δίπλα σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, χτίζοντας μία γέφυρα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Ήρθαμε σήμερα εδώ στην Καρδίτσα να παραδώσουμε το υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας στον εξαιρετικό συνάδελφο και στενό φίλο Κώστα Αγοραστό αλλά και να συμπαρασταθούμε στη δική του αγωνία για τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν στην ευρύτερη περιοχή τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Όπως είπε ο Υπουργός και εκλεκτός συνάδελφος γιατρός Κώστας Τσιάρας, είναι σίγουρο ότι η Πολιτεία έκανε ότι μπορούσε και θα κάνει και περισσότερα. Εμείς, ως Αυτοδιοίκηση, με τη συμπαράσταση των πολιτών, των Δήμων και του Όλοι Μαζί Μπορούμε, με τους εργαζόμενους της Περιφέρειας μας, είμαστε εδώ για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας: Κανένας δεν είναι μόνος του. Είμαστε όλοι μαζί και όλοι μαζί θα οδηγήσουμε τη χώρα στην ανάπτυξη. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις αστυνομικές Διευθύνσεις Φθιώτιδας, Βοιωτίας καθώς και το αστυνομικό τμήμα Καρδίτσας για την διάθεση των περιπολικών που συνοδεύουν την αποστολή μας, την κοινοπραξία “Νέα Οδό” για την προσφορά της ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων μας, τους δεκάδες εθελοντές του ΕΔΣΝΑ που συνδράμουν την προσπάθεια μας, τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας αλλά και τους Δήμους της Αττικής, για την εποικοδομητική συνεργασία. Καλή δύναμη σε όλους».