Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί αυτή την ώρα επίσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στο πλαίσιο των επισκέψεων που έχει ξεκινήσει στα υπουργεία μετά τον ανασχηματισμό. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναφέρει τη δέσμευσή του για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ το 2027, καθώς και για αύξηση του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ την ίδια χρονιά, δηλαδή σε δύο χρόνια από τώρα.
Μαζί με την αρμόδια υπουργό Νίκη Κεραμέως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει τη σημασία της δημιουργίας όσο το δυνατόν περισσότερων, βιώσιμων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, διατηρώντας παράλληλα την ανάπτυξη της οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να επαναλάβει τον στόχο για αύξηση του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ και ενίσχυση του αριθμού των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, συνδυασμένα με τη συνέχιση των θεσμικών παρεμβάσεων στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση των ελέγχων.
Σε ό,τι αφορά τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω μείωση κατά 0,5 μονάδες το 2027, φέρνοντας τη συνολική μείωση σε 6 μονάδες από το 2019.



Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις